Diána hercegné

Diána hercegnének ez a 4 kifinomult parfüm volt a kedvence

Valószínűleg a kék szemceruza vagy az ikonikus frizura jut először eszedbe Diánáról. Pedig a hercegné parfümgyűjteményéről is tudunk egy keveset.


Az illatpreferenciák rendkívül személyesek, de a hírességek parfümjei jó kiindulópontot jelentenek ahhoz, hogy kiegészítsük a gyűjteményünket − és Diána hercegné sminkesével, Mary Greenwell-lel készült interjú szerint „mindig viselt valamilyen illatot".

Az évek során több beszámoló is született azokról az illatokról, amelyekről az a hír járta, hogy Diána hercegné kedvencei voltak, és ezek közül néhányat azok is megerősítettek, akik személyesen ismerték őt. Az alábbiakban mutatunk pár olyan illatot ezekből, amelyeket akár meg is tudsz vásárolni.

​1. Penhaligon's Bluebell

Ez egy olyan illat, amelyről régóta rebesgetik, hogy Diána egyik kedvence volt (olyannyira, hogy nehéz megtalálni az eredeti forrást). Citrusos jegyek, jácint és kékcsengő keveréke jellemzik. Érdemes megjegyezni, hogy ez a márka királyi garanciával rendelkezik, és tavaly Károly királlyal egy közös illatot is kiadtak, amelyet a Highgrove Gardens ihletett.

​2. Van Cleef & Arpels First Eau de Parfum

A Spare című könyvében Harry herceg megosztotta, hogy egyik terápiás ülésére magával vitt egy üveg First by Van Cleef & Arpels parfümöt, mivel ez volt édesanyja kedvenc illata. A virágos parfüm jácintot és orchideát tartalmaz borostyán alapon − és bár úgy tűnik, kicsit nehezebb hozzájutni, mint más darabokhoz, mégis elérhető.

​3. Hermès 24 Faubourg

A napsütés ihlette másik illat, amelyet régóta Diana hercegnéhöz kötnek, a Hermès 24 Faubourg, amely csupa jázmin, narancsvirág és vanília. Egykori komornyikja, Paul Burrell a néhai walesi hercegnével töltött időszakáról szóló könyvében, a Royal Duty-ban említi ezt az illatot.

​4. Houbigant Paris Quelques Fleurs l'Original

Ezt a parfümöt viselte Diána a Károly királlyal tartott esküvőjén − és ahogy arról a Brides is beszámolt, az akkori sminkes, Barbara Daly szerint a hercegné a nagy nap reggelén a ruhájára öntött belőle. Ahogy a neve is mutatja, az illat számos különböző virágos jegy − köztük jázmin, gyöngyvirág, szegfű, ibolya és rózsa − keveréke fás alapon.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images