Gyönyörű órával ünnepli 170 éves partnerségét a Tiffany & Co és a Patek Philippe

Gyönyörű órával ünnepli 170 éves partnerségét a Tiffany & Co és a Patek Philippe

1851-ben dolgozott először együtt az ékszercég és óravállalat, és a jó kapcsolat azóta is tart. Ennek örömére egy limitált szériás órakülönlegességet adtak ki, amiből jelképesen csupán 170 darabot készítettek. Egy példányát egy jótékonysági aukción adták el a hétvégén, ahol valaki több mint kétmilliárd forintos összeget fizetett érte!


Mi mással is ünnepelné az ékszereiről ismert Tiffany&Co és a világ egyik legszínvonalasabb óráit gyártó Patek Philippe, mint egy Tiffany-kékben pompázó luxusóra? Mindkettő cég márkajelzését megtaláljuk a számlapon: a Tiffany 6 óránál, a Patek Philippe pedig 12-nél. A modellek az óragyártó cég egyedülálló, ünnepi kiadásában kapnak helyet, a Ref.5711/1A-018 Nautilus elnevezésű sorozatban. Az ikonikus türkizkék számlapra sötét kontúrral ellátott fehér óra- és percmutatók kerültek.

Az elegáns kiegészítőt egy 26-330 S C önfelhúzós kaliber hajtja. Ennek a szerkezetnek a különlegessége, hogy több technikai újítást és optimalizálást tartalmaz, mint például a stop-second mechanizmus, aminek hála akár másodpercre pontosan be lehet állítani az órát. Az tok Tiffany zafírkristályokkal van kirakva, hátlapján pedig ez a felirat szerepel:

„170. évforduló 1851-2021 Tiffany & Co. – Patek Philippe”

Mindössze 170 darab készült belőle, melyeket a New York-i, Beverly Hills-i és San Francisco-i Tiffany butikokban lehet megvásárolni. A kollekció egyik darabja sokkal kiemelt szerepet kapott: a hétvégén egy árverés keretein belül lelt új gazdára, és a bevétel száz százaléka egy környezetvédelmi szervezet munkáját fogja támogatni.

Egészen elképesztő áron kelt el: több mint 2 milliárd forintot fizetett érte új gazdája.


Nyitókép: tommao wang/Unsplash