Jonathan Bailey és Simone Ashley A Bridgerton család című sorozatban

A Bridgerton család megdöntötte a saját rekordját

A Netflix legnézettebb angol nyelvű műsora minden idők legnézettebb angol nyelvű produkciója.

A Bridgerton család 2. évada már megjelenése első hetén a Netflix legnézettebb angol nyelvű műsora lett, majd első 28 napja alatt megdöntötte az 1. évad nézettségét, és a platform történetének legnézettebb angol nyelvű sorozata lett, írja az Indiewire.

A sikersorozat új évada 627,11 millió megtekintett órával felülmúlta az előző évadot, amely jelenleg a második helyen áll 625,49 millió megtekintett órával az első teljes négy hét alatt. A négy teljes hetet számláló 28 nap a Netflix elsődleges mérőszáma egy sorozat sikerének vagy sikertelenségének meghatározására.

Ne feledjük, hogy ez az állítás csak angol nyelvű sorozatra vonatkozik, mivel a dél-koreai gyártású Squid Game még mindig tartja az összesített bajnoki rekordot az első 28 nap alatt megtekintett 1,65 milliárd órával.

Ami az angol nyelvű sorozatokat illeti, a Stranger Things 3. évada szorosan a Bridgerton mögött áll 582,10 millió streamelt órával az első 28 napban. Ennek új, 4. évada május 27-én, közel három év várakozás után érkezik, és nagyon valószínű, hogy dobogós helyen végez majd a nézettségi versenyben.

Ezen a héten A Bridgerton család 2. évada 66,61 millió órás nézettséget hozott, és 88 országban szerepelt a Netflix top 10-es listáján. A Shonda Rhimes Shondalandje által gyártott és Chris Van Dusen által készített sorozat új évadában Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), a Bridgerton-ház legidősebb testvére körül forognak az események, bár egy kevésbé sikamlós évadban. Utóbbi miatt sok kritika érte a sorozatot, miszerint az első évadra jellemző, viszonylag sok túlfűtött jelenet töredékére csökkent az új részekben. Erről korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

A Bridgerton 2. évada mögött, némileg elmaradva, jelenleg a The Ultimatum: Marry or Move On című sorozat áll a 2. helyen, A Bridgerton család 1. évada a 3. helyen, melyet a Jimmy Savile: A British Horror Story, az Inventing Anna és a Better Call Saul 5. évada követ.