Kristin Davis az És egyszer csak... című sorozatban

A holokauszt emléknapján viccelődött a holokauszttagadással a Szex és New York-sorozat

A holokauszt emléknapján sugárzott epizódban pont a holokauszttagadással viccelődtek a szereplők, ami sok rajongót felháborított.


Sok néző megdöbbenve fogadta az És egyszer csak... legutóbbi részének egy jelenetét, amelyben egy holokauszttagadó szerepel. Az ominózus epizód januűr 27-én, éppen a holokauszt emléknapján került adásba, ami igencsak felborzolta a kedélyeket.

A szóban forgó jelenetben Charlotte (Kristin Davis) Anthonyt (Mario Cantone) és randipartnerét, Justint randevúját fogadja vacsorára az otthonában. Miután Charlotte bemutatja Justint férjének, Harrynek (Evan Handler), arra kéri őt, hogy készítsen nekik egy italt, és vegye ki a Challah-t, vagyis a barheszt (fonott kalács, a zsidó konyhaművészet péksüteménye) a sütőből.

„Ez egy zsidó vacsora?”

– kérdezi Justin erre, majd így folytatja:

„Ugye tudod, hogy a holokauszt átverés?”

Bár a jelenetben mindenkit elborzaszt a férfi kijelentése, akit azonnal kidobnak a vacsoráról, a nézők a Twitteren kritizálták a jelenetet, rámutatva arra, mennyire ízléstelen, hogy az epizódot a holokauszt emléknapján adták le.

Sokan érzéketlennek és süketnek nevezték a műsor íróit, amiért az összes nap közül pont most kellett elsütni egy ilyen tréfát.

„Az És egyszer csak... egésze katasztrófa volt, de hogy egy holokauszttagadó viccet is csináljak, ami ma sugároznak épp... Mi történt abban az írószobában?

– írta valaki, míg ilyen üzenet is olvasható a Twitteren:

„Kérem, ítéljék el az HBO És egyszer csak... műsorának íróit, akik a mai epizódban a holokauszton gúnyolódtak.

Nem ez az első alkalom, hogy kritika éri a Szex és New York tízrészes folytatását. Hol amiatt bírálják a sorozatot, mert a férfi szereplőivel egy cseppet sem foglalkoznak, hol pedig azért, mert maga az egyik főszereplő fordul ki teljesen magából. Ennek ellenére szárnyra keltek olyan pletykák, hogy jöhet az És egyszer csak második évada, hogy bebizonyíthassa, tud a mostaninál jobb lenni.

Nyitókép: Instagram / justlikethatmax