Elizabeth Debicki Diána hercegné szerepében

Kritikus vélemény A korona új Diánájáról — jó ötlet volt a színész csere?

A korona 5. évadjában megérkezett a harmadik szereplőgárda, tehát új színészek keltik életre a királyi család tagjait. Diána hercegnét az elkövetkező két szezonban Elizabeth Debicki testesíti meg, akinek megjelenését és alakítását most egy szakértő értékelte.


Ahogy azt a második és a harmadik évad váltásakor megszokhattuk, A korona című sorozatban két szezon után lecserélik a színészeket annak érdekében, hogy ezzel is kihangsúlyozzák az idő múlását. Ezért van az, hogy az eddigi részekben Emma Corrin játszotta Károly király néhai feleségét, most már viszont Elizabeth Debicki lesz látható az epizódokban.

Mellette Dominic West is bekerült a stábba, mint a kicsivel idősebb Károly, illetve II. Erzsébet királynő karakterét Imelda Staunton játszhatja el. Az ötödik évad a trónörökös Károly és Diána botrányokkal teli kapcsolatát dolgozza fel, vagyis pontosabban a házasságuk utolsó éveit. Ebben az időszakban történt az is, hogy az egykori walesi hercegné interjút adott Andrew Morton életrajzírónak.

A beszélgetések során kapott információk alapján íródott a Diana: Her True Story - In Her Own Words című könyv, melyben a címszereplő lerántja a leplet házasságának nehézségeiről, a folyamatos hűtlenségről és a királyi család színfalak mögötti bánásmódjáról.

Morton az új részek megtekintése után interjút adott az ITV Good Morning Britain című műsorának, melyben részletesen kitért az új színésznő alakítására. A Marie Claire cikkében így idézték a meglátásait:

„Nem könnyelműen mondom ezt, de ez az alakítás tényleg azt a Diánát közvetíti, akit rövid időre megismertem az 1990-es évek elején.”

Emellett a készítők részletekre való odafigyelését is megdicsérte. Kiemelt egy jelenetet, ahol az őt alakító színész éppen feljegyzéseket készített a könyvéhez. Meglátásai alapján ugyanolyan papírt alkalmaztak a forgatáson, mint amilyet ő is annak idején, illetve az általa alkalmazott betűtípus pontos lemásolására is figyeltek.

A szerző egyébként már többször is tevékenykedett a sorozat tanácsadójaként, hogy hitelesek legyenek a karakterábrázolások, viszont a forgatókönyvhöz semmi köze nem volt.