Egy laptopon bekapcsolva A Korona című sorozat előzetese

Mi történik az A Korona sorozatával így, hogy a királynő meghalt?​

II. Erzsébet királynő halálát követően senkinek nem az fordult meg elsőnek a fejében, hogy mi lesz a népszerű sorozat sorsa. Pár nap elteltével viszont jogos a kérdés, hogy leállnak-e tiszteletből az A Korona forgatásai, vagy lezárják-e ezzel a széria gyártását. A műsor írója válaszokat adott.


Mivel a sorozat részben kitalált, így nem minden ponton mutatja be hitelesen a királyi család életének és mindennapjainak részleteit. Ennek ellenére köztudott, hogy befolyásolja a közvéleményt a történtek elmesélése, így teljesen jogosan nem mindig örültek II. Erzsébet rokonai a széria sikerének és gyártásának.

Károly király egykori viszonyáról például — mostani feleségével, Kamilla királynéval — meglehetősen nyíltan beszélt egy történetszál abból az időből, amikor az uralkodó még Diána hercegnével élt házasságban. Az uralkodó véleményét a műsorról egy korábbi cikkünkből lehet megtudni.

A sorozat jelenleg a hatodik évad forgatásainak közepén jár, a várva várt ötödik szezon részeit pedig novemberben tervezték bemutatni — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. II. Erzsébet királynő halálát követően azonban a dolgok menete megváltozhat. Nem lenne meglepő az sem, ha tiszteletből a készítők teljesen leállítanák a munkálatokat.

Szeptember 8-án a sorozat írója, Peter Morgan így nyilatkozott a témáról:

„A Korona egy szerelmeslevél a királynőnek, és egyelőre nem tudok mit hozzáfűzni — a történtekhez —, csak csendet és tiszteletet. Várhatóan a forgatásokat is le fogjuk állítani tiszteletből.”

Az eddig megjelent részeket egyébként egyre többen kezdték nézni a sajnálatos eseményeket követően, ami jól mutatja, hányakat rázott meg világszerte a királynő halála.

Nyitókép: Getty