Diána, Harry, Vilmos

Vilmos herceget rosszul érinti anyja ábrázolása A korona új évadában

Már csak pár hetet kell várnunk, hogy A korona hatodik évada debütáljon a Netflix platformján. A záró évad két részletben jelenik majd meg. Károly herceg és Kamilla esküvőjét, valamint Vilmos herceg és Katalin kibontakozó románcát követi majd nyomon.


A sorozat gyakran szembesült kemény kritikákkal a királyi család ábrázolása és a történetszálak bemutatása miatt. Ez az évad azonban már a bemutatása előtt vitatottnak bizonyult a néhai hercegné, Diana tragikus halála miatt.

Bár Harry herceg egyszer egy interjúban azt mondta, hogy a sorozat fiktív, de mégis az igazságon alapul, és állítólag a néhai Erzsébet királynő is imádta, a hírek szerint a királyi család nem minden tagja rajong érte.

Vilmos herceg egyik barátja elárulta, hogy az örökösnek ez az évad is különösen nehéz lesz, mert állítólag lesznek olyan jelenetek, melyekben Diana hercegnét szellemként ábrázolják halála után.

Richard Fitzwilliam királyi szakértő korábban a Mail Online-nak így nyilatkozott a sorozat terveiről:

„Az egész ötlet, hogy Peter Morgan Diana szellemszerű megjelenését írta meg, teljesen ízléstelen. Szánalmas, hogy valaki az ő képességeivel egy kétségtelenül tragikus eseményt olyasmire redukált, amiről pontosan tudja, hogy vitatható lesz.”

Most a walesi herceg egyik barátja hozzátette, hogy undorodna a bántó ábrázolástól.

A Netflix azonban megvédte a közelgő záró évadot, és azt ígérte, hogy a karakterek közötti beszélgetések érzékeny jellegét közelítették meg egy szóvivővel:

„Halála után Diana egy belső párbeszéd részeként jelenik meg külön jelenetekben Károly herceggel és a királynővel, akik mindketten a néhai hercegnővel való kapcsolatukról elmélkednek. Ezek az érzékeny és átgondolt, elképzelt beszélgetések igyekeznek életre kelteni az érzelmek mélységét, amelyet egy ilyen földrengésszerű tragédia után éreztek, amely a család szívét sújtotta.”

Nyitókép: Getty