Diana walesi hercegnő és fiai, Vilmos herceg és Harry herceg az államfői megemlékezésen a Hyde Parkban 1995. május 7-én Londonban

Megjelentek az első fotók A korona kamasz Vilmos és Harry hercegéről

A Netflix közzétette az első képeket a tizenéves Vilmos hercegről és Harry hercegről A korona című sorozat hamarosan debütáló hatodik és egyben utolsó évada kapcsán.

November 16-án érkezik A korona utolsó évadának első néhány része a Netflixre, a második etap pedig 2023. december 14-én lesz látható. Korábban már írtunk róla, hogy a 6. és egyben befejező évada olyan viharos, amilyen csak lehet, hiszen az új részek többek között Diana hercegnő halálát is feldolgozzák.

A sorozat szereposztási eljárása szerint a színészek két évadon keresztül alakítják a szerepüket, így az ötödik évad főszereplői visszatérnek a hatodik évadban, tehát II. Erzsébet királynőt Imelda Staunton fogja alakítani újra, Fülöp herceget Jonathan Pryce, Margit hercegnőt Lesley Manville, Károly walesi herceget Dominic West, Camilla Parker Bowles-t Olivia Williams, Dianát pedig Elizabeth Debicki.

Míg az első részben Rufus Kamp és Fflyn Edwards játssza majd a fiatal Vilmos herceget, illetve Harry herceget, addig az évad második részében Ed McVey és Luther Ford alakítja majd a karakterek tinédzser változatát.

A Netflix a napokban végre róluk is közzétette sorozatbeli fotókat, az egyik képen a fiúk édesanyjuk, Diana hercegnő (Debicki) mellett állnak, míg a második fotón Vilmos és Harry édesapjuk, Károly herceg (West) mellett láthatók.

Az utolsó évad a brit királyi család 1997 és 2005 közötti történetét dolgozza fel, az első részekben Diana és Dodi Fayed (Khalid Abdalla) kapcsolatát vizsgálják majd a hercegnő tragikus halála előtt, a folytatás pedig az azt követő időszakot dolgozza fel.

Debicki a forgatásról elmondta, hogy Peter Morgan, a sorozat készítője fantasztikus munkát végzett a „végzetes nap” megidézésében.

„Azt hiszem, színészként igazán különleges kihívás azokat a napokat ábrázolni. Tényleg csak bíztam Peter érzelmi tervrajzában, amit megalkotott nekünk. Ez az ő értelmezése, és azt hiszem, érzelmileg értelmes volt számomra, így ebbe kapaszkodtam. Mert nyilvánvaló, hogy ez pusztító és feszült, és soha nem tudhatjuk meg.”

A Sun korábbi információi szerint A Korona utolsó évadában megemlékeznek a tavaly elhunyt II. Erzsébetről is, a sorozat összes, a királynőt alakító szereplője, Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton visszatérnek.

Emellett csatlakozik a stábhoz Viola Prettejohn is, aki egy sokkal fiatalabb akkori Erzsébet hercegnőt alakít majd, még a megkoronázása előtt.