Az Accidentally Wes Anderson című könyv borítója, mely a rendező filmjei látványvilágát idézi meg a könyvben található fotókkal egyetemben

Ez a könyv a Wes Anderson-rajongók egyik kedvence lehet

Az Accidentally Wes Anderson alapját egy 2017-ben indított, azonos nevű Instagram-oldal adta, melyen a rendező filmjei látványvilágát megidéző fotók találhatók.


A Laberinto Patagonia, egy labirintus El Bolson k\u00fclv\u00e1ros\u00e1ban

Legyen szó egy pasztellszínű épületről vagy egy már-már kínosan szimmetrikus beállításról, egyből a Tenenbaum, a háziátok vagy éppen a Grand Budapest Hotel című film valamelyik jelenetében érezhetjük magunkat, ha ellátogatunk az Accidentally Wes Anderson nevű Instagram-oldalra.

A Wally Koval által készített, nagy sikert elérő oldal – melynek jelenleg másfél millió követője van – most könyv formájában is megjelenik. A kötetben az Instagramon már feltűnt helyek fotói mellett azokhoz kapcsolódó történetek is olvashatók, hogy teljes legyen az élmény annak is, aki nem éri be a képekkel.

Az Accidentally Wes Andersonban több mint kétszáz helyszín, többek között Budapest is szerepel, így nemcsak a Wes Anderson-filmek rajongói, de a nagy utazók is kedvüket lelhetik a könyvben. Az pedig csak hab a tortán, hogy az előszót maga a rendező írta.

Nem lesz eseménytelen az ősz Wes Anderson rajongói számára, októberben mutatják be a rendező The French Dispatch című új filmje, melynek világpremierjét a Cannes-i Filmfesztiválon tartották. Az alkotást eredetileg tavaly tartották volna Cannes-ban, de a koronavírus-járvány miatt a tavaly nyári mozibemutatóval együtt idénre tolódott.

A film egy 20. századi, képzeletbeli francia városban játszódik, és egy szintén fikciós, amerikai újságból tartalmaz majd történeteket. A szereplők között van Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Léa Seydoux, Frances McDormand, Benicio del Toro, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Edward Norton, Anjelica Huston, Saoirse Ronan, Christoph Waltz, Owen Wilson, na, meg az összes Wes Anderson-filmben feltűnő Bill Murray is.

A filmet Cannes után a szeptember 24-től október 10-ig tartó New York-i Filmfesztivál vetítik majd, és csak ezután, október 22-én mutatják be a mozikban.