Andrew Garfield a Tick, Tick... Boom! című film plakátja előtt

Miért vonult vissza Andrew Garfield?

Az utóbbi évben Andrew Garfield hatalmas lendülettel vetette bele magát a munkába, tehát nem csoda, hogy egy kis szünetre vágyik. Elmondása szerint most visszavonulásra van szüksége, így nem vállal új szerepeket a közeljövőben. Mi vezette erre a döntésre?


A 38 éves színész a karrierje csúcsán tart. Az utóbbi egy évben három nagy sikerű filmben szerepelt — Pókember: Nincs hazaút, Tick, Tick... Boom! és a Tammy Faye szemei —, valamint egy sorozatban, az Under the Banner of Heavenben is feltűnt. Produkcióit sorra jelölték különböző díjakra és rengeteg elismerésben részesült alakításaiért. Elmondása szerint viszont most magára szeretne fordítani egy rövid időt, hogy kicsit hétköznapi emberként élhessen.

„Igazából nagyon örülök és izgatott vagyok, hogy csendes és nyugodt lehetek, és szánhatok egy kis időt arra, hogy csak legyek. Nagyon fontosnak érzem ezt most, különösen a rengeteg teljesítmény után, a megannyi világban való jelenlétet követően, és hogy tömérdek energiát adtam olyan dolgoknak, amikért nagyon lelkesedem. Ennek ellenére egyfajta újratöltésre van szükségem, hogy hitelesen folytathassam a munkát anélkül, hogy úgy érezném, valamilyen módon lépést kell tartanom”

— olvashatjuk Garfield szavait a Deadline cikkében.

Nyilatkozatában leszögezte, hogy kiváltságosnak érzi magát, hiszen olyan élethelyzetben van, hogy meghozhat hasonló döntéseket a karrierjében. Pozitív példának Simone Biles tornásznőt említette, aki képes volt megállni egy ponton, és kimondta, hogy nem szeretné megcsinálni a következő ugrást a saját testi épsége érdekében.

Rajta kívül Kendrick Lamar szünete is elősegítette a döntéshozatal folyamatát. Úgy érzi, hogy mindenki képes őt motiválni, aki hajlandó kilepni a mókuskerékből, valamint hátra tudja hagyni azt a társadalmi nyomás miatt erőltetett hajlamot, hogy folyamatosan helyt kell állni és kötelező teljesíteni az előrejutáshoz.

Arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozik majd pihenésképp az elkövetkező időszakban, azt válaszolta, hogy leginkább csak pihenni szeretne. Utazásról is szót ejtett, bár elvileg most még ahhoz sincsen kedve, ezen felül pedig többet fekszik majd az ágyban és csak gondolkodik, gyakrabban találkozik a barátaival és csak megeszik velük egy hamburgert, tehát úgy él majd egy kicsit, mintha hétköznapi személy lenne.

Nyitókép: Instagram/ticktickboom