Anne Hathaway

Anne Hathaway új filmje egy szexi pszichothriller, amit nem érdemes kihagyni

Szeretjük a könyvekből készült filmadaptációkat, most pedig érkezik egy újdonság, ami felkeltette az érdeklődésünket. A nemzetközi hype mindenesetre már igen nagy körülötte.


Anne Hathaway játssza a főszerepet az Eileen című filmben, amely Ottessa Moshfegh írónő lebilincselő könyve alapján készült. A filmet idén mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, és Hathaway úgy jellemezte, hogy „a Carol találkozik a Kutyaszorítóbannal". Összegyűjtöttünk most mindent, amit eddig tudunk az Eileenről.

​Miről szól az Eileen?

Az 1960-as évek fagyos Bostonjában Eileen (akit Thomasin McKenzie játszik) apja koszos, érzelmileg kísértő otthona és a börtön között ingázik, ahol kollégái kiközösítik. Amikor egy mámorító nő, Rebecca (Hathaway) csatlakozik a börtön személyzetéhez, Eileent teljesen magával ragadja. Ám újdonsült bizalmasa belekeveri őt egy megrázó, mindent megváltoztató bűnténybe.

Az elszigeteltség, a megszállottság, a barátság és a romantika elmosódó határainak, és mindenekelőtt a szexuális és érzelmi feszültségnek a története ez. Neked is felkeltette az érdeklődésed?

​Kik játszanak a filmben?

Anna és Thomasin mellett Shea Wigham, Marin Ireland és Owen Teague lesz látható az Eileenben.

​Mit árultak el eddig a filmről?

Ottessa elmondta, hogy a forgatókönyv írása közben a nyugati parti erdőtüzek miatt keletkezett veszély és feszültség inspirálta.

Tekintve, hogy Anne nem a címszereplőt, hanem a titokzatos, igéző, potenciálisan veszélyes mellékszereplőt alakítja, leírta, hogy alakítása arról szólt, hogy „a főszereplő energiáját egy mellékszerepbe viszi".

Rebecca karakterének összetettségéről is beszélt:

Az ötlet, hogy olyasvalakit játsszak, aki téveszmés, de vak a saját téveszméivel vagy azzal szemben, ahogyan megjelenik − ez volt az, ami igazán szaftossá tette számomra a karaktert.

Anne a saját alakításán túl is elismerően nyilatkozott a filmről:

Ez az egyik kedvencem, amiben valaha is szerepeltem. Még ha nem is szerepelnék benne, akkor is ez lenne az egyik kedvencem, rég láttam már ennyire jó filmet.

Teljesen érthető, hogy Thomasin is odavolt az Anne-nel való közös munkáért:

Azt hiszem, minden idők egyik kedvenc filmje a Neveletlen hercegnő naplója, úgyhogy amikor találkoztam Anne-nel, eléggé megdöbbentem. Ez pedig a javamra vált. Az én személyes perspektívám Anne-ről megegyezett Eileen és Rebecca kapcsolatával, csak sokkal kevésbé szélsőséges és zavart módon.

​Mikor jelenik meg az Eileen?

A film december 1-től látható majd az angol mozikban mozikban, és bár magyar a premier időpontja még nincs kitűzve, reméljük nem sokkal később hozzánk is megérkezik.

Nyitókép: Getty Images

Forrás: Glamour UK