Az Avatar egyik jelenete

Ez a 4 legjobb film, ha már nem bírsz várni az Avatar folytatásáig​

Az Avatar régóta várt folytatásáig még van néhány hónap, ellenben több filmtörténeti klasszikus is megnézhető, melyek betölthetik az addig üresen maradó űrt. Az alábbi cikkünkben négy kiváló választást írtunk össze hasonló stílusú produkciókból, melyeket kötelező megnézned a második rész előtt.


Napfény (2007)

Bár ez a film nem kapott túl jó kritikákat a megjelenésekor, viszont 15 évvel utána még mindig jól tartja magát. A története szerint 2057-re a Nap elkezd kialudni, mely a földi élet pusztulását okozhatja. Ennek megakadályozására egy különleges csapatot küldenek egy öngyilkos küldetésre annak érdekében, hogy valahogy lobbantsák lángra a csillagot. A szereplőgárdában olyan nevek tűnnek fel, mint Cillian Murphy, Chris Evans, Rose Byrne és Benedict Wong, a sci-fibe bújtatott karakterdráma pedig mindenképp megér egy megtekintést.

Érkezés (2016)

Az Érkezés Denis Villeneuve-nak egy olyan egyedülálló filmje, melyben elsők között jelentek meg a sci-fi elemei, valamint az időről, a sorsról, a gyászról és az emberi kapcsolatokról is elmélkedik benne. Sok filmrajongó szerint az Avatar azokban a jelenetekben volt a legerősebb, amikor megjelent a karakterek — köztük az idegen lények — emberi jelleme. Akik szerették ezt az aspektusát Cameron világának, akkor nekik kötelező ez a produkció is.

Interstellar (2014)

Az Avatar másik egyértelmű teljesítménye, hogy egy teljesen új világot ismertet meg a nézőkkel, melyet Christopher Nolan Interstellarja is megtesz annak ellenére, hogy nincsenek benne idegen lények. A rendező korábbi filmjeitől eltérően itt jobban előtérbe kerültek a filmművészeti elemek, és olyan operatőri munkával, valamint látványvilággal mutatja be a lehengerlő történetet, melytől mindenkinek leesik az álla.

Alien (1979)

James Cameron irányította az 1986-os folytatást, ennek ellenére mindenkinek az első résszel érdemes kezdeni. A legendássá vált filmsorozat megreformálta a horror/sci-fi műfaját, hiszen egy olyan szorongatóan érdekes világba csöppenti a nézőt, melyet más film nem képes megadni. Különlegessége továbbá, hogy egy nagyon zárt környezetet, pontosabban egy űrhajót tettek meg helyszínnek, így sokkal kevesebb lehetőség van, mint egy bolygónál, viszont erősebb a klausztrofóbia érzése a kialakult veszélyhelyzetben.

Nyitókép: Profimedia

Forrás: Screen Rant