Az Avatar: A víz útja című film egyik jelenete

Az Avatar 2 ezeket a filmeket még nem tudta megelőzni a kasszáknál​

Az Avatar 2 már most is nagy filmtörténeti sikert könyvelhet el, hiszen a megjelenése óta folyamatosan rekordokat dönt. Jelenleg a globális jegyeladások terén három film áll előtte, de van esélye arra, hogy még előrébb kerüljön.


James Cameron második Avatar-filmje hivatalosan is megelőzte a 2022-es év másik nagy megjelenését, a Top Gun: Mavericket. Tom Cruise nagysikerű akciófilmjének a folytatását A víz útja már 600 millió dollárral lekörözte a nemzetközi kasszáknál. Ennek ellenére Amerikában a Top Gun 2 még mindig az ötödik helyen áll 718,7 millió dolláros bevétellel.

Ahhoz, hogy ezt a rekordot is megdöntse az Avatar 2, még 100 millió dollárt kell keresnie a mozis vetítések végéig. Előre láthatóan — a jelenlegi értékesítési adatok alapján — hamarosan ezt eléri, így újabb lépést tehet előre minden idők legjobb produkciói felé.

Globális eladások terén minden idők harmadik helyezettje a Titanic, ami kilóg a többi helyezett közül. Mivel egy évtizeddel hamarabb jelent meg, mint a többi listán szereplő cím, így mindenképp különleges pozíciót foglal el. Ennek ellenére az Avatar 2 hamarosan az amerikai és a nemzetközi versenyben is lekörözheti a tragikus szerelmi történetet bemutató drámát.

Előre láthatóan az Avatar második felvonása két-három héten belül elfoglalhatja a Titanic pozícióját a világranglétrán.

A dobogó második fokán jelenleg a Bosszúállók: Végjáték szerepel. A Marvel eddigi csúcspontja az összes bemutatott szuperhőst és mellékkaraktert is felsorakoztatta, hogy megküzdjenek Thanos-szal. A víz útjának készítői globálisan legalább 2,5 milliárd dollár összbevételt jósoltak, ellenben — amennyiben ez sikerül — még azon felül is további 300 millió kellene a második hely elbitorlásáért. Erre nem sok esély van.

Végezetül pedig az első helyen az Avatar első része áll a maga 2,92 milliárd dolláros bevételével. Ez az érték egyelőre megközelíthetetlen a második felvonás számára. Mindent összegezve tehát az első két Avatar magasra tette a lécet a franchise többi részének, illetve minden más érkező mozifilmnek is.

Érdemes mindezeken felül megjegyezni, hogy az Avatar 2-nek hála James Cameron nevéhez már három cím is fűződik a top 4-es listán.

Nyitókép: Instagram/avatar

Forrás: Screen Rant