Az 50 első randi, jelenetkép

7 megdöbbentő tény, amiket te se tudtál Az 50 első randi című filmről

Ha a kedvenc filmes duóinkra gondolunk, Adam Sandler és Drew Barrymore valószínűleg vezetik a listánkat. Elvégre a páros három fergeteges romantikus vígjátékot is készített együtt: a Nászok ászát (1998), Az 50 első randit (2004) és a Kavarást (2014).


A mi kedvencünk Az 50 első randi, ez a szokatlan szerelmi történet a lenyűgöző hawaii helyszínen, tele számtalan hahotázós pillanat. Az Adam által alakított Henry egy Hawaiin élő állatorvos. Bár általában turistákkal randizik, hogy elkerülje a hosszú távú kapcsolatot, ez megváltozik, amikor megismerkedik Drew karakterével, Lucyvel. Henry elkezdi azt hinni, hogy a lány lehet az igazi, egészen addig, amíg meg nem tudja, hogy a lány egy olyan betegségben szenved, ami miatt minden egyes alkalommal, amikor elalszik, elveszíti az emlékezetét.

Olvass tovább néhány meglepő titokért a film kapcsán, amiket eddig biztosan nem tudtál!

​1. A film eredetileg nem Hawaiin játszódott

El tudod képzelni, hogy ez a film máshol játszódjon, mint Hawaiin? Nos, a film első forgatókönyve Seattle-ben, a forgatókönyvíró George Wing szülővárosában játszódott. Peter Segal rendező szerint a helyszínváltoztatás új személyiséget adott a filmnek.

Nem tudom elképzelni, hogy a filmet ne ott forgattuk volna, mert a sziget és az emberek a film szerves részévé váltak, amit eredetileg nem terveztünk

− mondta az Entertainment Weeklynek.

​2. Drew nem akarta elpróbálni az énekes jelenetet

Az ok pedig ultracuki!

Amikor Adam énekel nekem a filmjeiben, mint például Az 50 első randiban és a Nászok ászában, nem akarom hallani vagy látni addig, amíg nem forgatunk élesben. Azt akarom, hogy a reakcióm rá valódi legyen. Nem akarom megjátszani

− mondta Drew a HuffPostnak.

​3. Lucy állapotát kitalálták

Az 50 els\u0151 randi, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

A film cselekményének nagy része Lucy állapotán, a Goldfield-szindrómán múlik, amelynek során minden alkalommal, amikor elalszik, elveszíti az emlékezetét. Ezt azonban teljes egészében a filmhez találták ki. Bár az amnéziának léteznek különböző formái, az elalvásnak nincs ismert negatív hatása az emlékezetkiesésben szenvedő emberekre.

​4. Drew és produceri partnere majdnem lemondtak a projektről

Nancy Juvonen szerint, aki Drew-val együtt alapította a Flower Films-t, a forgatás előtt négy évvel kapták meg Az 50 első csók (erről hamarosan bővebben!) című film forgatókönyvét. Bár a film tetszett nekik, Nancy a egyszer elárulta, hogy a forgatókönyv végül elveszett, és több évre elfelejtették.

​5. Ám Adam részvételének lehetősége újra felkeltette az érdeklődésüket

Nancy hozzátette, hogy amikor megtudták, hogy Adam elolvasta a forgatókönyvet, az megpecsételte az üzletet számára és Drew számára. Már csak meg kellett győzniük, hogy vállalja el.

​6. A filmet párkapcsolati tanácsadásban is felhasználták már

Az 50 els\u0151 randi, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Peter a Bustle-nek elmondta, hogy a filmet a tanácsadók „eszközként használták, hogy megmutassák, mit tennél meg a házastársadért vagy a másikért". Azt is megosztotta, hogy a terapeuták „csodálatra méltónak" tartják Henry reakcióját Lucy állapotára, és tettét „olyannak titulálták, amit a saját kapcsolataidban is meg kellene próbálnod”.

​7. A filmnek eredetileg más címe volt

Amikor a filmet először reklámozták Hollywoodban, a címe Az 50 első csók volt. Peter az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy végül azért döntöttek a név megváltoztatása mellett, mert „a marketingesek úgy találták, hogy a csók szó elriasztja a pasikat".

Forrás: Goodhousekeeping

Nyitókép: Profimedia