A Szerelmünk lapjai című film két főszereplője

Hét fantasztikus, szerelmes film a Valentin-napi készülődéshez

Mi is lehetne jobb módszer ráhangolódni a szerelem ünnepére a romantikus filmek nézésénél? Szerencsére az ilyen stílusú alkotások tárháza évről évre bővül, szóval nézzünk is, melyek a legjobb filmek a Valentin-napi készülődéshez.

Valentin-nap

Egy tipikus sztárparádé, melyben feltűnik többek között Julia Roberts, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Anne Hathaway, Kathy Bates és Taylor Swift is. A történet nem rukkol elő túl sok újdonsággal, amit viszont nyújtani tud, az egy szövődményes szerelmi szál, mely a film végére egy nagy happy enddé alakul.

10 dolog, amit utálok benned

Egy gimnáziumban játszódó romantikus vígjáték, melyben a főszereplő lány — a rossz hozzáállása miatt — nem szeretne randizni, ez viszont megnehezíti húga dolgát, aki addig nem lehet fiúval, míg nővére nem talál magának párt. A történet bonyolításaként a fiatal lány egy csalafinta tervet eszel ki a suli ismert rosszfiújának közreműködésével, hogy a továbbiakban mindenki szerelmes lehessen. Vajon sikerül a terv?

Ha a Beale utca mesélni tudna

Ebben a gyönyörű James Baldwin adaptációban két szerelmes küzdelmét kísérhetjük végig. A történet szerint Tish egy fiatal, terhes nő, aki minden idejét abba fekteti, hogy kijuttassa férjét a börtönből, akit tévesen ítéltek el egy bűncselekmény miatt. Kiválóan osztották ki a szerepeket, hiszen a két fő karaktert KiKi Layne és Stephan James kelti életre, de a mellékszereplők is díjnyertes alakítást nyújtanak.

Titanic

Egy sztori, amit senkinek sem kell bemutatni. Mindenki hallott már róla, és valószínűleg a legtöbb ember látta is. Az viszont 100 százalék, hogy az egyik, ha nem a legromantikusabb filmről van szó. Valentin-napra készülődve egy kötelező program!

Szerelmünk lapjai

Szintén egy közismert alkotás, de talán kevesebben látták, mint Jack és Rose tragédiáját. Az életre szóló szerelem tökéletes bemutatása ez a film, és az embert elönti közben a szerelem utáni leírhatatlan vágy. Jóban-rosszban, betegségben-egészségben! A végkifejlet belevési a nézők fejébe ezt a gondolatot egy csodálatos történetbe beágyazva.

Micsoda nő!

Julia Roberts nem véletlenül az egyik legtipikusabb karakter a romantikus vígjátékok világában. Ebben a filmben egy szexmunkást alakít, akit egy vállalati rabló — Richard Gere — felbérel, hogy egy hétig játssza el a barátnőjét. Komikus jelenetek sokasága övezi a sztorit, és minden megvan benne, ami egy jó filmhez szükséges.

50 első randi

Végezetül pedig egy nagyon vicces, Adam Sandler film. A nevettetés bajnoka ezúttal egy állatorvost alakít, aki fülig szerelembe esik. A kapcsolat útjába egy súlyos amnézia áll, melynek következtében a lány nem képes egy napnál tovább emlékezni a srácra. Sandler karaktere nem akar lemondani szerelméről, így, ha kell, akkor minden nap újrajátssza megismerkedésük történetét.

Nyitókép: Instagram/toocomfyy

Forrás: TV Guide