Alkonyat, 2008, jelenetkép

6+1 forró csókjelenet, ami örökre beírta magát a filmtörténelembe

Megvan az az érzés, amikor csak nő és nő a feszültség két filmszereplő között, hogy aztán végre egymáshoz tapadjon a szájuk, és megtörténjen köztük a várva várt csók? Megdobban a mi szívünk is: „végre”. Összegyűjtöttünk nektek párat a legikonikusabb filmes csókjelenetek közül. Vigyázat, forró lesz a hangulat!



Vegyük akár az olyan klasszikusokat, mint Ryan Gosling és Rachel McAdams a Szerelmünk lapjai című filmben. Kémiájuk a képernyőn kívül kétéves románccá állt össze, amire még mindig szívesen emlékszünk vissza. És valószínűleg te is megszámlálhatatlanul sokszor láttad már, ahogy Heath Ledger egy szalmabálán nyomja le Julia Stiles-t a 10 dolog, amit utálok benned című filmben. Éld át velünk újra a vásznon valaha látott legforróbb pillanatokat és filmes csókokat!

​1. Szerelmünk lapjai, 2004

Szerelm\u00fcnk lapjai, 2004, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Ryan Gosling és Rachel McAdams

Felejtsd el a gyertyafényt − a romantika nem is kívánhatna jobb szárnysegédet az esőnél. Ennyi szexuális feszültség, harag, megbánás és szerelem a szakadó esőben, joggal mondhatjuk, hogy Noah és Allie újraegyesülése minden idők egyik legszenvedélyesebb esős csókolózása a filmvásznon.

​2. Bridget Jones naplója, 2001

Bridget Jones napl\u00f3ja, 2001, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Renée Zellweger és Colin Firth

A pillanatot, amikor Bridge-ünk végre összezárta ajkait Mark Darcyval − aki pontosan olyannak szereti őt, amilyen − soha nem fogjuk elfelejteni. Tigrismintás bugyi és a többi.

​3. 10 dolog, amit utálok benned, 1999

10 dolog, amit ut\u00e1lok benned, 1999, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Heath Ledger és Julia Stiles

Hogy is felejthetnénk el? Kat és Patrick között sok ellenállás után alakul ki a románc − és csak fokozza a forróságot, amikor egy játékos paintball-randi után végre megtörténik köztük az első csók.

​4. Alkonyat, 2008

Alkonyat, 2008, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Robert Pattinson és Kristen Stewart

Bella egy átlagos diáklány, Edward egy 109 éves vámpír Adonisz. Tiltott szerelmük (nem beszélve arról, hogy a férfi bármelyik percben lecsapolhatja a lányt) csak fokozta a feszültséget abban a pillanatban, amikor ajkaik végre találkoztak.

​​5. Ghost, 1990

Ghost, 1990, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Patrick Swayze és Demi Moore

A hipnotikusan pörgő kerámiakerék, az inges Swayze, a fallikus formájú alkotás, a Righteous Brothers soundtrackje... Agyag még sosem volt ilyen szexi!

6. Elfújta a szél, 1939

Elf\u00fajta a sz\u00e9l, 1939, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Clark Gable és Vivian Leigh

Amikor azt mondja a gazember Rhett Butler a ravasz Scarlett O'Harának: „Neked nagy szükséged van a csókra. Ez a baj veled. Meg kellene csókolni, méghozzá gyakran, és olyasvalaki által, aki tudja, hogyan kell." Ennyi elég is.

​+1. Closer, 2004

Closer, 2004, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Clive Owen és Natalie Portman

A valaha készült legszexibb film, amiben egyetlen szexjelenet sincs! Így van, a Closer már csak a forgatókönyv miatt is szexi lett, de ez a bizonyos jelenet, amelyben Clive Owen végignézi, ahogy a rózsaszín parókás Natalie Portman meztelenre vetkőzik, a lehető legforróbb.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia