Az Esernyő Akadémia, jelenetkép

Ezért nem érdemes várni Az Esernyő Akadémia 5. évadára

Az Esernyő Akadémialegutóbbi évada megosztotta a rajongókat, miután mindenki kedvenc természetfeletti, bár kissé diszfunkcionális családja kénytelen volt megbékélni azzal, hogy létezésük mit jelent a világ számára.


Néhány szolid évadnyi időtorzítás és végtelennek tűnő apokalipszis után bejelentették, hogy a negyedik évad lesz az utolsó, és ez az évad egészen más fordulatot vett, mint amire számítottunk.

Ha most fejezted be a negyedik és egyben utolsó évadot, akkor nagy valószínűséggel tudod, hogy a záró epizód meglehetősen véglegesre sikerült, de ha arra is kíváncsi vagy, miért döntöttek a befejezés mellett, akkor most elmagyarázzuk.

​Miért nem lesz Az Esernyő Akadémiának 5. évada?

A Netflix még 2022 augusztusában jelentette be, hogy a negyedik évad lesz a sorozat befejező része.

Steve Blackman showrunner a Deadline-nak adott interjújában azt mondta:

Annyira izgatott vagyok, hogy Az Esernyő Akadémia hihetetlenül hűséges rajongói megtapasztalhatják a Hargreeves testvérek öt évvel ezelőtt megkezdett útjának méltó befejezését. Mielőtt azonban eljutnánk a befejezéshez, egy elképesztő történet vár ránk a negyedik évadban, amely az utolsó percekig izgalomban tartja majd a rajongókat.

A döntésről, hogy a sorozatot a negyedik évaddal lezárják, a Lilát játszó Ritu Arya a következőket nyilatkozta a People-nek:

Azt hiszem, lett volna még felfedezni való, különösen számomra, a Lila/Five dologgal a metróban, ezekkel a különböző világokkal. Ennek ellenére ez egy nagyon klassz koncepció, pontosan az, aminek lennie kell.

Ugyanebben az interjúban a szereplőtárs, Justin H. Min, aki Bent alakítja, hozzátette:

Annyi minden történt, nyilvánvalóan a legfontosabb a világjárvány és a sztrájk, ami késleltette a dolgokat. Majdnem egy év szünetet töltöttünk az egyes évadok között. Valaki, mint Aidan, szó szerint a szemünk előtt nőtt fel. Tudtuk, hogy egy bizonyos ponton már nem lesz fenntartható számunkra, hogy elhúzzuk ezt a folyamatot. Azt hiszem, ez a befejezés volt a helyes döntés, a lezárása mindazoknak a történetszálaknak és kérdéseknek, amelyeket a rajongók az évek során felvetettek.

​Lesz-e spin-off?

Lehet, hogy ez csak vágyálom, bár még rengeteg kérdés vár megválaszolásra, ami rengeteg anyagot jelent a lehetséges spin-offokhoz.

A spin-off sorozat lehetőségeiről a showrunner Blackman a The Hollywood Reporter-nek így nyilatkozott:

Ez végül is a Netflixen múlik − mi már beszéltünk róla, és sok változó van a játékban.

Hozzátette:

Úgy gondolom, hogy a fiatal Hazel [Cameron Britton] és Cha-Cha [Blige] története nagyszerű lenne. Nyilvánvalóan ott van a Bizottság. De csodálatos történetek vannak más mellékszereplőkkel is. Aztán ami csodálatos a mi világunkban, hogy a főszereplőinkkel bármikor crossover-ezhetünk, mert egy csodálatos időutazó világban bárki bármikor felbukkanhat.

Bár nem akarunk reménykedni, de úgy tűnik, Blackman készen áll Az Esernyő Akafémia spin-offjára:

Vannak ötletek, vannak dolgok, amikről beszéltem, és ha a Netflix úgy dönt, szívesen megcsinálnám. De végső soron a Netflix fogja meghozni ezt a döntést. Remélem, hogy lesz még egy újabb ismétlés valahol az út során.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Netflix