A Bajos csajok című film főszereplői

Lindsay Lohan elárulta, kit is akart valójában játszani a Bajos csajokban

A kultikussá vált film generációk kedvence, sokan pedig belőle ismerhették meg Lindsay Lohant. Bár nem igazán tudnánk más karakterben elképzelni a szerethető színésznőt, elmondása szerint a forgatások előtt egy teljesen másik szerepre pályázott, olyanra, mely igazán szokatlan lett volna tőle.


A 2004-es Bajos csajokban Lohan alakította a főszereplő, nagyon szerethető laza lányt — Cady Heront —, aki Afrikából költözött az Egyesült Államokba. Új iskolájában a tipikus amerikai gimnáziumi léttel kellett szembenéznie, ahol kezdetben kinézték őt stílusa miatt, majd furfangosan bejuttatta magát a népszerű tinilányok, a „Plasztikok” társaságába.

A csajbanda élén a sztereotipikusan elkényeztetett, irányító természetű Regina George állt, akit Rachel McAdams keltett életre. A film akkora népszerűségre tett szert, hogy a további években a legtöbb gimnáziumi film belőle merített ötleteket, több színpadi feldolgozás készült róla, valamint egy televíziós folytatás is képernyőkre került, viszont annak semmi köze nem volt az eredeti szereplőkhöz.

Bár nehezen tudunk elképzelni egy ilyen népszerű filmet más szereposztással, érdemes belegondolni, mi lett volna, ha Lindsay Lohan azt a szerepet kapja, melyre eredetileg jelentkezett. A színésznő ugyanis nem akarta a különc, kiközösített lányt újra eljátszani, mivel már sok hasonló munkája volt a korábbi években.

Ebből adódóan Regina George-ot szerette volna alakítani, vágyáról pedig így nyilatkozott:

„Reginát akartam játszani, mert épp a Nem férek a bőrödbe filmből jöttem, és egy normális lányt akartam alakítani. Egy másfajta szerepet akartam, mint megint csak a sérült tinédzsert. Mark Waters, a rendező ragaszkodott hozzá, hogy én játsszam Cadyt, ahogy Tina Fey is.”

Lohan azt is elmondta, hogy örült, amikor végre csinosabban öltözhetett a karaktere, viszont a történet elején jól jött, hogy lazább és sportosabb ruhákban jelenthetett meg, mivel így nem kellett folyamatosan magassarkút hordania a forgatások ideje alatt. Sajnos a film után nemigazán tudta túlszárnyalni korábbi alakításait, így a karrierje lényegében sosem érte el a csúcspontját.

Érdekes belegondolni, hogy vajon milyen új kapuk nyíltak volna meg előtt, ha megadják neki a kiugrási lehetőséget. Elképzelhető, hogy Regina szerepében egy teljesen új oldalát mutathatta volna meg, melyre komolyabb produkciók is felfigyelhettek volna. A film folytatására évek óta várnak a rajongók, viszont egyelőre nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben kiegészítenék a sztorit.

Nyitókép: Instagram/meangirls

Forrás: Screen Rant