Barbenheimer

Tényleg elkészítik a Barbenheimert

Miután ugyanazon a napon debütált a Barbie és az Oppenheimer nyáron, elég gyorsan népszerűvé vált a Barbenheimer névre keresztelt, furcsa popkulturális trend. Sorra jelentek meg a két filmet mixelő mémek és trailerek annak kapcsán, milyen lenne, ha a két alkotás legfőbb stílusjegyeit egy filmben vegyítenék. Úgy tűnik, jövőre kiderül, ugyanis tényleg elkészül a Barbenheimer.

Charles Band producer a Hollywood Reporternek megerősítette a hírt, hogy készül a Barbenheimer, melyet a tervek szerint jövőre mutatnak be a mozikban. Már szeptember elején felmerült ez a gondolat, de ilyen konkrét megerősítés csak most hangzott el.

„100 százalékban igaz. De ez egyúttal lehetőség arra is, hogy jól szórakozzunk a két film bizarr párosításával, valamint Barbie hangulatának és Oppenheimer sötétségének kombinációjával. Ha ezt összekevered, akkor van egy ilyen lehetőséged a sötét humorra”

– fogalmazott Band.

A sztori főszereplője a Dolltopiában, a végtelen nyarak és tengerparti partik világában élő Dr. Bambi J Barbenheimer tudós baba és barátja, Twink Dollman. Eddig a Barbie-ból ismert történet, melyet a Nolan-féle Oppenheimer sötét, drámai világa kísér.

Barbenheimert igencsak felbőszít az embergyerekek babákkal való brutális bánásmódja, ezért ellátogat a való világba, ahol megtapasztalja az emberiséget a legrosszabb formájában, és elhatározza, hogy épít egy hatalmas atombombát, hogy mindennek véget vessen.

„Remekül néznek ki és szuper a hozzáállásuk! Ja, és most már náluk van a bomba is”

– olvasható a film szinopszisában.

Band a sztoriról úgy fogalmazott, hogy elképesztő butaság, de mivel szinte minden második film sötét és nyomasztó, szükségünk van egy kis humorra 2024-ben.

Band elmondta, hogy életrajzírója, Adam Felber ötlete volt a Barbenheimer.

Felhívott, és azt mondta: 'Meg kéne csinálnunk a Barbenheimer-filmet. Világszerte mindenki ezen a gondolaton szórakozik, úgyhogy tényleg meg kellene csinálnunk.'

Nyitókép: POPTime/Twitter