A Blonde című film egyik jelenete

Ettől fél legjobban Ana de Armas a Marilyn Monroe-filmmel kapcsolatban​

Ana de Armas a Netflix Blonde című filmjében játssza Marilyn Monroet. A film hűen dolgozza fel az ikonikus színésznő életét, botrányait és kapcsolatait is. Erről a készítőknek is meg van a véleményük, Armas pedig meg is osztotta, mitől fél legjobban a megjelenéssel kapcsolatban.


A produkció Joyce Carol Oates azonos címen megjelent könyve alapján készült, illetve Andrew Dominik írta a forgatókönyvet és rendezte a jeleneteket. Ana de Armas mellett olyan hírességek tűnnek fel benne, mint Adrien Brody, Lucy DeVito, Garret Dillahunt, Sara Paxton, Bobby Cannavale és Julianne Nicholson.

A Blonde-ot először a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol a kritikusoktól megosztó véleményeket kapott, a közönség viszont 14 perces álló ovációval jutalmazta a stáb munkáját. Dominik már korábban bejelentette, hogy filmjében kíméletlenül ábrázolja Monroe életét, és hogy képernyőre vitték a könyvben szereplő nemierőszak-jelenetet is.

Ezzel kapcsolatban Armas is nyilatkozott az utóbbi időben. Elmondása szerint tisztában van vele, hogy a megjelenéstől kezdve a meztelen jelenetei vírus szerűn terjednek majd. Azt is említette, hogy undorítónak találja, amikor az emberek egy ilyen töredéket ragadnak ki a kontextusból.

A színésznő így beszélt erről a témáról:

„Tudom, hogy mi fog vírusként terjedni, és ez undorító. Már a gondolat is felkavaró. Nem tudom irányítani; nem igazán tudom kordában tartani, hogy mit csinálnak, és hogyan ragadják ki a dolgokat a kontextusból. Nem hiszem, hogy most már meggondolnám magam, csak rossz szájízzel gondolok ezeknek a klipeknek a jövőjére."

Továbbra is vita tárgyát képezi, hogy a könyvben szereplő szexuális zaklatás, amit egy bizonyos Mr. Z nevű producer követett el, valóban megtörtént-e. Az viszont ismert tény, hogy Monroe-t életében többször is érte szexuális erőszak — olvashatjuk a Screen Rant cikkében.

A kritikák egyelőre megoszlanak a film sikerével kapcsolatban, viszont azok, akik már látták, egyöntetűen dicsérik Ana de Armas alakítását. A sztár korábban már lenyűgözte a közönséget a Tőrbe ejtve és 007 Nincs idő meghalni című filmekkel, a Blonde pedig egy teljesen új mérföldkő lehet a karrierjében.

Reméljük, hogy a közönség az őszinteségéért és sebezhetőségéért értékeli az alakítását.

Nyitókép: Instagram/blondethefilm