Bono

Bono kikészül a saját hangjától és a U2 legtöbb dalától is

Van ilyen, egy ennyire hosszú karrier során, bár nem kellemes.

A U2 frontembere, Bono nemrég az Awards Chatter podcastban többek között arról beszélt, hogy bandája számos dala zavarba hozza, és sem a nevüket, sem saját hangját nem igazán szereti, mert az „nagyon feszültnek" hangzik a korábbi felvételeken. Hozzátette, a 2004-es Vertigo című számtól eltekintve nehezen hallgatja saját zenéjüket, írja a BBC.

„Az autóban ültem, amikor az egyik dalunk megszólalt a rádióban, és – ahogy Dublinban mondjuk – skarlátvörös lettem. Egyszerűen zavarban vagyok. Szerintem a U2 elég sokszor szégyenérzetet okoz”

– mondta a The Hollywood Reporter munkatársának, Scott Feinbergnek adott egy órás interjúban.

Bono hasonlóan érez dalszövegeik iránt is. Bár úgy érzi, hogy a Boy című allbumon és néhány másikon egyedi és eredeti anyagok vannak, de a szövegek nem tartoznak bele.

A dublini iskolatársakból álló banda 40 éves karrierje során több mint 150 millió albumot adott el, így valószínűleg nem mindenki van azon a véleményen, mint a zenész.

Bár Bono egyetért azzal, hogy az együttesnek elképesztően hangzása van, saját hangjával már nem ennyire megengedő, sőt, egyáltalán nem szereti azt, kivéve a Vertigo című számban.

A többitől inkább kínosan érzem magam"

– fogalmazott.

Négy évtizedes karrierje ellenére az ír énekes úgy véli, hangja korán gyengén csengett, és csak mostanában lett valódi énekes.

Nagyon feszültnek találtam a hangom, a bennem lévő ír macsót pedig ez nagyon zavarta"

A podcastben Bono mellett vendég volt a U2 gitárosa, The Edge is, aki elmondta, nem rajonganak annyira bandájuk nevéért sem.

„A javaslatok közül nem a U2 ugrott be nekünk, mint az a név, amit igazán kerestünk, inkább ez volt az, amit a legkevésbé utáltunk."

The Edge szerint akkor frissnek hatott ez a névválasztás, melyből nem derült ki, hogy milyen hangzású lesz a banda, vagy milyen számokat fognak játszani. Ez volt az a név, amit választottunk, és először nem igazán szerettük.

„Én még mindig nem"

– tette hozzá Bono.

Nyitókép: Getty Images / Spencer Platt