Brad Pitt az Oscar-gálán

Brad Pitt hamarosan végleg visszavonulhat​

Az 58 éves színész 1991 óta van a pályán, azóta pedig számos alkotásban játszott nagy sikernek örvendő szerepeket. Sokan azt hihették, hogy jelenleg karrierje csúcsán tart, ellenben Pitt nem így látja. Szerinte filmes életének utolsó szakaszába lépett, így nemsokára végleg visszavonulhat.


Brad Pitt a 91-esThelma és Louise című filmben mutatkozott be a nagyközönség előtt, azóta pedig olyan alkotásokban mutatta meg tehetségét, mint a 12 majom, a Hetedik, valamint a Becstelen brigantyk és az Interjú a vámpírral. A Benjamin Button különös élete Oscar-jelölése után Pitt végül a Volt egyszer egy…Hoollywoodban nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést.

Mindezek után a rajongók azt gondolhatták, hogy a színész karrierje újabb lendületet kap majd, ellenben ez nem így van. Egy nemrégiben készített interjúban a színész megosztotta, hogy filmes pályafutásának utolsó félévében, vagy akár a végső trimeszterében járhat jelenleg. Ezzel arra utalhat, hogy végleg felhagy a filmezéssel a közeljövőben.

„Úgy látom, hogy a végét járom ebben a végső félévben vagy trimeszterben. Milyen lesz ez a szakasz? És hogyan akarom végezni?”

— nyilatkozta a színész a Screen Rant cikkében.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy Pitt már korábban is tett hasonló bejelentéseket. 2011-ben azt állította, hogy egy hároméves visszavonulásra van szüksége, a szünetre azonban nem került sor. Egyelőre nem lehet sejteni, hogy mennyire gondolja komolyan a távozását, mindenesetre elég határozottnak tűnnek a szavai.

Természetesen, még nem kell aggódnunk, hiszen Pittet még számos produkcióban láthatjuk addig. ABullet Train című film augusztusban kerül majd mozikba, míg a Babylont decemberben, karácsony környékén lehet majd megtekinteni.

Mindezek mellett nem lehet tudni, Pitt hány szerepet vállal még a továbbiakban, az viszont biztos, hogy már így is egy meghatározó pályaívet tudhat maga mögött, mellyel az egyik legjobb színészként emlegethetik a jövőben is.

Nyitókép: Getty