A Bridgerton család, jelenetkép

Francesca Bridgerton története még a Bridgerton-rajongókat is sokkolhatja

Amikor A Bridgerton családban két szereplő között szerelmi kapcsolat jön létre, azt jellemzően a vágy szenvedélyes kinyilvánítása segíti elő – mint Colin és Penelope között. De amikor Francesca Bridgerton (Hannah Dodd) a sorozat harmadik évadának első felében találkozik Johnnal, Kilmartin grófjával (Victor Alli), a levegő nem úgy szikrázik, mint megszoktuk.


Hogy fogják megismerni egymást, ha nem beszélnek?

– kérdezi Violet Bridgerton (Ruth Gemmell) matriarcha, aki óvakodik az udvarlástól – részben azért, mert az ellentétes azzal a párral, amelyet Charlotte királynő (Golda Rosheuvel) választott Francesca számára.

Az introvertált Francesca és John szokatlan szerelmi története a Bridgerton harmadik évadában is kibontakozik, amely június 13-án a tér vissza a második etappal. A nézők azonban már elkezdtek találgatni a hatodik Bridgerton-testvér jövőjéről – akit néhány rajongó „kódolt autistaként" emleget, mert szerintük közösek a vonásai az introspektív Francescával. És mint az összes Bridgerton-testvér, Francesca is saját romantikus regény tárgya Julia Quinn eredeti könyvsorozatában – ami részben elárulja, mi vár rá.

Vajon mi vár Francescára, beleértve karakterének tragikus fordulatát a regényekben?

​Ki az a Francesca Bridgerton?

Francesca, akit a regényekben idősebb nővére, Eloise (Claudia Jessie) „véletlen ikertestvéreként" írnak le, mivel életkoruk közel van egymáshoz, a Bridgerton testvérek közül a legvisszafogottabb. Az első és a második évadban nagyrészt háttérbe szorult. Amikor újra megjelenik a harmadik évadban, megtudjuk, hogy inkább egyedül lenne, minthogy a potenciális kérőkre összpontosítson.

Nem hiszem, hogy valaha is a figyelem középpontjában akar lenni, ezért elég kényelmetlenül érzi magát, ha minden szem rá szegeződik


− mondta Dodd nemrég a Town & Countrynak.

​Miért játssza Francescát új színész?

Ruby Locke, aki az első és a második évadban Francescát alakította, elhagyta a Bridgertont a Netflix Lockwood & Co. című sorozata miatt.

Elismerésemet kell adnom Hannah Doddnak, aki idén lépett Francesca szerepébe. Fennállt a veszélye annak, hogy Francesca karaktere kiismerhetetlen és megközelíthetetlen lesz, de Hannah hozza ezt az árnyalatosságot és finomságot, ami igazán erőteljes módon enged be minket a fejébe

− mondta korábban Jess Brownell showrunner.

​Hogy alakul Francesca története a Bridgerton harmadik évadában?

A házasságtól való tartózkodása ellenére a királynő Francescát az évad „csillagának" nevezi, pont azért, mert önmagának és nem a társasági elvárásoknak akar megfelelni. A királynő kitalálja, hogy szerinte ideális kérő lesz Francesca számára Lord Samadani (David Mumeni). Samadani, aki szintén nyolc testvér egyike, nem ért egyet a nő álláspontjával, és közli a hasonlóan nagy családra vonatkozó szándékait. Francesca a válaszától megdöbbenve visszavonul az aznap esti bál szélére, ahol találkozik Johnnal, Kilmartin grófjával, akivel összeköti a közös magány iránti igényük.

A Bridgerton csal\u00e1d, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimédia

A negyedik epizód végére John látszólag megnyerte Francescát azzal, hogy egy zeneszámot pontosan az ő igényei szerint hangszerelt át. De Francesca vágya a csendesebb szerelemre ütközik a családja románcra való hajlamával.

A Bridgertonok többnyire extrovertáltak és bájosak, és jól érzik magukat a társasági helyzetekben. És ott van Francesca, aki a család introvertált tagja. De neki is van ez az igazán gazdag belső élete és erős nézőpontja, ami kihívás Violet számára.

− meséli Brownell a Vanity Fairnek.

​Mi történik Francescával a Bridgerton-könyvekben?

A Bridgerton család harmadik évadának egyik legnagyobb változtatása a könyvhöz képest az, hogy Francesca eredetileg nem játszik főszerepet Colin és Penelope regényében, a Mr. Bridgerton csábításában. Csak a Bridgerton-sorozat hatodik kötetében kerül a középpontba. A Johnnal kötött házassága alatt Francesca összebarátkozik Michael Stirlinggel, férje unokatestvérével és legközelebbi barátjával, aki még nem szerepel a sorozatban. A könyv legelső fejezetében kiderül, hogy Michael első látásra beleszeretett Francescába − alig néhány órával azelőtt, hogy a lány oltár elé lépett volna, hogy feleségül menjen legjobb barátjához.

Két évvel a házasságuk után John meghal egy megrepedt agyi aneurizmában, így legközelebbi rokona, Michael lesz az új gróf. Michael azonban feladja kötelességeit − és Francescát −, és Indiába menekül, hogy egyedül gyászoljon. Az egykori barátok négy évre elhidegülnek egymástól, és Francesca keresni kezdi második férjét és a családalapítás lehetőségét. Michael hasonló vágyakkal lép a színre, egyikük sem reménykedik a pragmatikus párválasztáson túl semmiben. Amikor azonban Michael újra kapcsolatba kerül Francescával, rájön, hogy az idő múlásával sem csillapodtak romantikus érzései a nő iránt.

​A sorozat ugyanazt a cselekményt fogja követni, mint a könyv?

A harmadik évad első négy epizódja után még nem világos, hogy Francesca története mennyire marad hű a könyvekhez. Ha ebben az évadban férjhez megy Johnhoz, akkor valószínűleg Michaelt is megismerjük. De egyelőre még nem jelentették be a szereposztást erre a szerepre. És ahogy Jess Brownell showrunner elmondta, úgy érzi, hogy Francescával kapcsolatban lehet szabadon kreatív, mert „nem sokat szerepel az első és a második évadban".

Forrás: Glamour

Nyitókép: Profimédia