A Bridgerton család című sorozat két szereplője

Megfelelően mutatja be A Bridgerton család az ázsiai kultúrát?​

A Bridgerton család című sorozat nem véletlenül örvend világszintű népszerűségnek, hiszen minden etnikum és vallás megtalálhatja benne a saját apró utalásait. Az ázsiai kultúra ábrázolása rengeteg apró mozzanatból tevődik össze, alábbi cikkünkben pedig ezeket vizsgáljuk meg.


Egyrészről rengeteg apró, mégis nagy jelentőséggel bíró mozzanatot lehet megpillantani, ha figyelmes az ember. Kate például már az első epizódban világossá teszi, hogy nem szereti az angol teát, nemsokkal később pedig jól látszik, ahogy a matcha tea alapanyagait készíti elő a táskájából. Emellett olyan szépészeti, valamint relaxációs módszerek is rendszeresen feltűnnek a sztoriban, melyek ázsiai területeken jellemzők.

Ezek mellett vannak nagyobb, sokkal egyértelműbb jelek is, melyeket azok is észrevehetnek, akik nem igazán mozognak otthonosan az indiai szokásokban. Ilyenek például az ékszerek és azok mélyebb jelentései. A szereplők ikonikus karperecei például — melyek a történet szempontjából lényegesek — az indiai menyasszonyi öltözékek fontos elemei, és mindkét esetben, amikor megjelennek történetben, központi jelenlétük a jövőbeli egyesülésre utal.

Ahhoz, hogy a szereplők ennyire színvonalas alakítást tudjanak nyújtani rengeteg időt ölnek bele a munkálatokba, éppen ezért nagyon kevés alkalmuk van utazgatni és kikapcsolódni. Egy korábbi cikkünkben a Kate- t alakító Simone Ashley meglepő utazási szokásairól lehet olvasni, és arról is, hogy melyek a kedvenc üdülőhelyei és programjai.

Az ünnepélyes darabokon túl a mindennapi viseleteik mellé előszeretettel hordanak díszes nyakékeket, láncokat és más csicsás darabokat. Ezek az apró részletek azért tökéletesek a szériában, mert akiknek sokat jelent az indiai kultúra, azoknak minden mozzanat mélyebb jelentéssel bír, míg másoknak teljesen láthatatlanok.

A rengeteg tiszteletet kifejező utalás ellenére a legtöbb néző többet szeretett volna látni az indiai szereplők korábbi életéből, vagy a szokásaikból. Természetesen nincs kizárva, hogy a jövőben több ilyen epizód lesz megtekinthető, hiszen nagyon sokan megkedvelték a lányokat és a történetüket.

A Bridgerton lényegben egy revizionista romkom, amelyben a büszke fekete Charlotte királynő egy sokszínű, már-már utópisztikus társadalom feje. A rabszolgatartás és a faji megkülönböztetés így nem jelent meg sohasem a világukban. Különleges egy olyan szériát látni, melyben a különböző etikumoknak nem a történelmi nehézségeikkel néznek szembe, hanem maximum mindennapi, átlagos gondok nyomasszák őket.