A Bűbájos boszorkák című sorozat szereplő

Ezért kellett kiírni Prue karakterét a Bűbájos boszorkákból

A 2000-es évek elején futó sorozat népszerűsége letagadhatatlan, habár sok történésével nem értettek egyet a nézők. Az egyik főszereplő halála nagyon sok rajongót meghökkentett, viszont történetvezetés szempontjából megvolt az oka. Alábbi cikkünkben Prue halálának kihatásairól és okairól beszélünk.


Az 1998 és 2006 között sugárzott Bűbájos boszorkák három fiatal lány — első ránézésre átlagosnak tűnő — mindennapjait mutatja be, akik titokban boszorkányok, képességeikkel pedig a világot próbálják megmenteni a gonosz erőktől, például démonoktól és más lidércektől. Prue, Piper és Phoebe személyisége a kezdetektől eltért egymástól, majd a körülmények miatt folyamatosan változtak.

Shannen Doherty karakterének kiírásáról több pletyka is napvilágot látott már az évek alatt, melyekben a munkahelyi problémái is nagy szerepet kaptak. Bár a rajongók sajnálták, hogy a legérettebb és kétségtelenül tehetséges karaktertől el kellett búcsúzniuk, történetvezetési szempontból szükséges volt Pruet kiírni valahogy a szériából.

A legidősebb lány jellemét erőteljesen befolyásolta édesanyjuk személyisége és halála, ugyanis nem szeretett volna hasonlítani felmenőjére, viszont neki kellett átvennie a felelősségteljes nővér szerepét, hogy vigyázzon kishúgara. A karakter számára több ponton egyértelművé vált, hogy akarata ellenére nagyon sok közös vonás van közte és anyja között, így állandóan extra súly nehezedett rá.

Az Elragad a halál című epizódban Prue személyesen is találkozik a halál angyalával, melyből megtanulta, hogy végzete nem tartozik az ellenségei közé és nem kell tőle félnie. Az elkerülhetetlen eseményeket követően a nézők büszkén és meghatottan nézhették, ahogy Prue bátran feláldozta magát szeretteiért, majd anyjával és szerelmével találkozva átléphetett a túlvilágra.

Természetesen a nővérek hatalmas jellemfejlődésen estek át Prue elvesztése után, hiszen mindketten rájöhettek, hogy mekkora felelősség jár a küldetésükkel. Egészen odáig Piper legnagyobb aggodalma az volt, hogy nem tudott normálisan élni, míg Phoebe imádta a varázslást és kicsit félvállról vette feladatait. A további évadokban mindkettőjüknek meg kellet tanulniuk, hogy emberi életek függenek tetteiktől.