A Buffy, a vámpírok réme című sorozat plakátja

Közel húsz év után fény derül rá, miért nem szerepelt többé Tara a Buffy, a vámpírok rémében

Amber Banson karaktere a hatodik évadban halt meg a sorozatban, ennek pedig nagyon nem örültek a rajongók. Rengetegen szerették volna viszont látni az egyik kedvenc szereplőjüket, viszont a színésznő már nem volt vevő az ötletre. Közel húsz év után azt is elárulta, hogy miért.


A kétezres évek egyik közönségkedvence, a Buffy, a vámpírok réme egyik legszívszorítóbb pillanata, amikor a hatodik évad elején Tarát lövés éri. Bár Amber Banson karaktere eredetileg csak egy mellékszereplő lett volna, akibe az események során Willow beleszeret, de az idő múlásával a rajongók már egy teljesértékű csapattagnak érezték őt a többi főszereplővel együtt. A szomorú haláleset után nagyon sokan vissza akarták hozni valahogy, valamint a stúdiónak is volt pár ötlete a felélesztéshez, de Banson már nem akart tovább szerepelni.

Első problémája az volt, hogy nem feltétlen bízott a stúdióban, és abban, hogy a visszatérése után biztos nem írják ki valamilyen másik úton. Mivel nem volt meg az alapvető bizalom, így jobbnak érezte, ha nem bolygatja fel a sztoriszálat. Másik indoka, hogy az egyik munkatársával komoly vitái voltak a forgatások alatt, de nem szeretné megnevezni a másik illetőt.

„Volt néhány problémám valakivel a sorozatban, és ez akkor csúcsosodott ki, amikor már készültem a távozásra. Szomorú volt elhagyni a sorozatot, mert a stáb, az írók és a szereplők közül néhányat egyszerűen imádok, de megbékéltem azzal a személlyel és a sorozattal, és befejeztem a munkát”

— emlékezett vissza Benson a GIANT FREAKIN ROBOT cikkében.

A harmadik és talán legnyomósabb magyarázata pedig, hogy egyszerűen nem tudott több időt szánni arra, hogy újra megszemélyesítse a karaktert. Abban az időben lehetőséget kapott egy másik sorozat, a Ghosts of Albion rendezésére, melyet nem akart visszautasítani. Mindezeket egybevéve talán megérthető a színésznő álláspontja.

A karakterének kiírása után egyébként hatalmas botrányba keveredett a sorozat rendezője, ugyanis a szereplő nyíltan meleg volt, és sokan úgy érezték, hogy csak azért kapta Tara a golyót, mert a homoszexuális embereket egyszerűbbnek érezték kiírni a szériából. Mindezek után Banson megvédte egykori felettesét, és azt mondta, hogy szerinte semmi szándékosság nem volt a dologban, csupán meggondolatlanul cselekedett.