Léa Seydoux, Daniel Craig és Monica Bellucci bemutatója a londoni Royal Film Performance-on

Daniel Craig szerint James Bondot nem kellene nőknek alakítaniuk

Utoljára szerepel a 007-es ügynökként Daniel Craig a szeptember 30-án debütáló Nincs idő meghalni című James Bond-filmben. A színész ennek kapcsán beszélt arról egy interjúban, szerinte miért jó, ha Bondot férfi alakítja.

Jó ideje tudni lehet, hogy Daniel Craig utoljára alakítja James Bondot, de hogy ki veszi át tőle a stafétabotot, arról egyelőre semmilyen információ nincs. A Nincs idő meghalni franchise producere, Barbara Broccoli többször is elmondta az elmúlt évek interjúiban, hogy a 007-es nem lesz nő a továbbiakban sem.

Hasonlóan nyilatkozott Craig a napokban a Radio Times-nak, aki elmondta, hogy bár nagy változás jön a 007-es történetében – hiszen minden új James Bondnál újra kell értelmezni valamennyire a karaktert – nőnek biztos nem kellene eljátszania ezt a karaktert.

„A válasz erre nagyon egyszerű. Egyszerűen jobb szerepek kellenének a nőknek és a színes bőrű színészeknek. Miért kellene egy nőnek James Bondot játszania, ha ugyanolyan jó szerepeket találnának ki nekik is, mint a 007-es, de hogy őt egy nő alakítsa?"

– fogalmazott a színész, aki szerint a nőknek és a színes bőrű színészeknek is Bond- kaliberű szerepeket kellene felajánlani.

Bár úgy tűnik, Bondot továbbra is férfiak alakítják a közeljövőben, a Nincs idő meghalni alkotói közé több nő is csatlakozott, például a Fleabaget író és rendező Phoebe Waller-Bridge, aki a forgatókönyvírásban segített. Craig elmondása szerint Waller-Bridge tökéletes választás volt:

„Ördögi humora van. A befolyása teljesen áthatja ezt a filmet. Fantasztikus megoldotta, hogy thriller maradjon a film műfaja, de közben nagyon vicces is legyen. De Phoebe nem azért jött, hogy megváltoztassa Bondot. Azért jött, hogy kicsit megfűszerezze, de Bond rajongó – nem akarta más irányba vinni a sztorit"

– tette hozzá.