Diana hercegnő egy állami fogadáson a tasmániai Hobartban 1983 áprilisában

Új sorozat készül Diana hercegnőről

A királyi család-és Diana rajongói még többet tudhatnak meg a hercegnő halála előtti utolsó napjairól a hamarosan megjelenő dokumentumfilm-sorozatban.

Az Emma Cooper által rendezett háromrészes Who Killed Diana? című dokumentumfilm-sorozat új részleteket fog feltárni Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én bekövetkezett halála körül, emellett soha nem látott interjúkat is tartalmaz majd olyan kulcsfontosságú forrásokkal, akiknek közük volt a balesethez, írja a Purewow.

„Szenvedélyem a legendás nők feltárása oknyomozó újságírói dokumentumfilmeken keresztül. Ahogyan a Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok című filmmel tettük, most is egy olyan történetet vettünk elő, amelyről a világ azt hitte, hogy ismeri, és rejtett igazságokat fedtünk fel”

– nyilatkozta Cooper.

A rendező hozzátette, hogy elkötelezett amellett, hogy „ennek a szeretett és ikonikus nőnek a történetét friss nézőpontokból, új hangokkal és eddig nem ismert információkkal közelítse meg”.

Nem a Who Killed Diana? Cooper első, a hercegnőről szóló filmje, a CNN számára készítette korábban a Diana című, hatrészes dokumentumfilmet, amely a hercegnő életét és hatását helyezi reflektorfénybe, nem pedig váratlan halálát. A csatorna szerint a produkció „egy ikon életét vizsgálja újra a modernitás szemüvegén keresztül: átdolgozza a történetét, hogy felfedezze a valódi nőt a »nép hercegnője« mögött”.

Cooper egy 2021-es interjúban elmondta, hogy nagy rajongója Dianának, és a sorozat elkészítése sem csökkentette ezt az érzést.

„Számomra, mint 40 év körüli feminista nő, ő képviseli azt, hogy mit jelent modern nőnek lenni – azt, hogy megmutatja a sebezhetőségét, és nem engedi, hogy gyengének lássák. Ő adta a monarchiának ezt az örökséget, és ezt látjuk a gyerekein is.”