Patrick Swayze és Jennifer Grey a Dirty Dancing című filmben

35 év után folytatást kap sokak nagy kedvence

35 év után készül a Dirty Dancing folytatása. Mert Babyt senki sem ültetheti a sarokba.

Johnny Castle fenti, sokak által idézett mondata soha nem volt még annyira aktuális, mint most, három évtizeddel a Dirty Dancing bemutatása után, mivel jön a folytatás. Ráadásul az eredeti film főszereplője, Jennifer Grey lesz a főszereplője és a producere is.

A Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer már 2020-ban megerősítette a hírt, de most további részletek is kiderültek, többek között az, hogy mikor érkezik a folytatás a mozikba.

A Jonathan Levine rendezésében készülő produkció forgatókönyvét a rendező közösen írta Elizabeth Chomkóval.

„Bár az eredeti Dirty Dancing mindig is az egyik kedvenc filmem volt, sosem gondoltam volna, hogy én fogom rendezni a folytatást. A közös írás révén beleszerettem a karakterekbe (újak és régiek), az 1990-es évek New York-i Catskills világába és a zenébe, amely az eredeti film dalaiból a '90-es évek hip-hopjáig terjed majd. Alig várom, hogy Jenniferrel együttműködve új rajongók egy generációjának mutassuk be ezt a gyönyörű történetet a nyárról, a romantikáról és a táncról. A régieknek pedig megígérem, hogy nem fogjuk tönkretenni a gyerekkorukat. Kifinomultan, ambiciózusan és mindenekelőtt szeretettel fogunk hozzá a feladathoz”

– idézi a Vogue Levine nyilatkozatát.

Míg Grey újra visszatér Frances Houseman szerepében, a 2009-ben hasnyálmirigyrákban elhunyt Patrick Swayze-t nem szeretnék teljesen kihagyni a filmből, az alkotók tárgyalásokat folytatnak Swayze hagyatékával, hogy a színész jelenlétét valamilyen módon beépítsék és megemlékezzenek róla.

Hogy ez milyen formában történhet, arról egyelőre nincs információ.

További szereplőket még nem jelentettek be, de a rajongóknak hamarosan újabb hírekre kell számítaniuk, mivel az új, szintén Dirty Dancing címet viselő film forgatása még idén elkezdődik, és a tervek szerint 2024-ben mutatják be.

Nyitókép: Instagram