Doktor Szöszi, jelenetkép

Hivatalos: Reese Witherspoon Doktor Szöszi spin-off sorozattal tér vissza

A legújabb hírek szerint Reese Witherspoon nagyszabású filmes univerzummá alakítja a Doktor Szöszit. A Deadline számolt be róla, hogy a színésznő jelenleg a 2001-es klasszikus film spin-off sorozatát fejleszti produkciós cégével, a Hello Sunshine-nal, és egy esetleges második sorozat is a láthatáron lehet.



Az első sorozat a hírek szerint az Amazon MGM stúdióval közösen készül. A Gossip Girl – A pletykafészek és A narancsvidék alkotói, Josh Schwartz és Stephanie Savage írják a sorozatot. A Deadline arról is beszámol, hogy Witherspoon és az Amazon egy második spin-off ötleteit is tárgyalja, de ez a projekt még csak az előkészítési fázisban van.

Egyik sorozat kapcsán sem árultak el részleteket a cselekményről vagy a szereposztásról, így arról sem, hogy Witherspoon újra eljátszaná-e a képernyőn Elle Woods ikonikus szerepét.

Schwartz és Savage a projekt executive producerei is lesznek Witherspoon, Lauren Neustadter, valamint Marc Platt, az eredeti Doktor Szöszi film producerei mellett.

Azt nem tudni, hogy egy új spin-off sorozat milyen hatással lesz a régóta halogatott Doktor Szöszi 3-ra − ha lesz egyáltalán. Witherspoon 2018 júniusában jelentette be a harmadik filmet, két évvel később pedig kiderült, hogy Mindy Kaling írja majd a folytatást írótársával, Dan Goorral. Az MGM által korábban bejelentett 2022. májusi premierdátum azonban elmaradt.

Doktor Sz\u00f6szi, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Kaling 2022 áprilisában elismerte, hogy a folytatás írása „kicsit lassabban halad, mint szeretnék".

De csak azért, mert nagyon szeretnénk, ha jó lenne. Úgy gondolok rá, mint Reese Bosszúállókjára. Elle Woods olyan, mint az ő Amerika kapitánya, és ezért nem akarsz te lenni az a személy, aki elrontja ezt a történetet

− mondta az Entertainment Tonightnak.

Néhány hónappal később azonban Witherspoon bátorító tájékoztatást adott, mondván, hogy a Top Gun: Maverick adott neki némi motivációt, hogy jól csinálja meg a folytatást.

Úgy érzem, hogy ezek a karakterek a barátaim, ezért megvédem őket. Soha nem csinálnám meg a történetük alantas, középszerű változatát

− nyilatkozta a USA Todaynek.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia