A Dűne című film plakátja

Tűkön ülünk a Dűne végső előzetesét látva

Kijött az utolsó előzetes is a mozikban október 22-én debütáló Dűnéhez.Október 22-én mutatják be Dennis VilleneuveDűne című filmjét, melyhez most kijött a végső előzetes. A Frank Herbert klasszikus sci-fi regényein alapuló, részben nálunk forgatott film látványában és szereplőgárdájában is elég magasra tette a lécet, ez a mostani trailerből is jól látszik.

A történet szerint a távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk, melyek az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. Ehhez azonban harcolnia kell.

A Dűne főszerepében Timothée Chalamet lesz látható, mellette pedig Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Stellan Skarsgård és Javier Bardem is feltűnnek a filmben.

A film bemutatója sokat csúszott a koronavírus-járvány miatt, de ha hiszünk Villeneuve azon kijelentésének, hogy messze a Dűne az eddigi legjobban sikerült munkája, akkor érdemes volt ennyit várni rá.

Called to the desert in his dreams, Paul (Timothée Chalamet) is awakened by visions of a mysterious girl (Zendaya) and violent sandstorms on the distant, des...