A Dűne című film egyik jelenete

Jövőre jön a Dűne második része

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban.

A Denis Villeneuve által rendezett film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott, míg a nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A DűneDavid Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról. A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros azonban nem kötelezte el magát a projekt mellett a keddi bejelentéséig.

Kedden írtunk róla, hogy a Lady Jessicát alakító Rebecca Ferguson nemrég egy interjúban mesélt arról, hogy a szereplőknek rendhagyó mozgást kellett elsajátítania a Dűne szerepőinek a film néhány jelenete miatt.

A történet szerint a sivatagban élő óriás homokférgek gyakorlatilag elnyelik az embert, ha belebotlik egybe, de egy ügyes trükkel el lehet kerülni őket, mégpedig ha ritmus nélkül járunk. A színészekkel külön foglalkoztak, hogy begyakorolják a különleges járást.

(MTI)