A Dűne című dilm egyik jelenete

Különleges mozgást kellett megtanulnia a Dűne színészeinek

Ritmus nélküli járársra tanították a szereplőket, hogy karaktereik elkerüljék a film félelmetes óriásférgeit.

Rendhagyó mozgást kellett elsajátítania a Dűne szerepőinek a film egyik legikonikusabb lénye miatt. A sztori szerint a sivatagban élő óriás homokférgek gyakorlatilag elnyelik az embert, ha belebotlik egybe, de egy ügyes trükkel el lehet kerülni őket.

A kulcs a lépéseink ritmusában van, amit felismernek a homokférgek, így nincs más dolga a vele szmben sétálóknak, mint ritmus nélkül sétálni.

Az A.V. Club által készített interjúban a Lady Jessicát alakító Rebecca Ferguson és Dr. Liet Kynest szerepében látható Sharon Duncan-Brewster meséltarról, hogya színészekkel külön foglalkoztak, hogy begyakorolják a különleges járást.

Bár Ferguson először meg akarta tanulni a gyakorlatot, később rájött, hogy a karaktere sem ismeri a történet elején, így az a legjobb, ha ő sem gyakorolja be. Helyette a helyszínen rögtönzött, a rendező, Denis Villeneuve utasításai alapján, akinek állítólag extra türelem kellett ennek kivárására.

„Mivel egy kicsit perfekcionista vagyok, azt mondtam, rendben, remek, megtanulom ezt is, aztán arra gondoltammm, nem-nem, nem szabad tudnom – éppen ez a lényeg"

– mesélte Ferguson, aki később elsajátította a ritmus nélküli járást."