A Szívek szállodája két főszereplője

Vissza kellett térnie a Gilmore-lányoknak? Pro-kontra lista az új részekről

A Szívek szállodája – Egy év az életünkből 2016-ban jelent meg és újra felcsigázta a rajongókat négy hosszú rész erejéig. Természetesen voltak nagyon jól meghozott döntések az epizódokkal kapcsolatban, viszont néhány negatívum is született. Alábbi cikkünkben mindkét kategóriából felsoroltunk párat.


Pozitívum 1: Mindenki visszatért

Már a visszatérés forgatása előtt is volt arról pletyka, hogy az egyetlen szereplő, aki nem tűnik majd fel, az Melissa McCarthy lesz. A legtöbb rajongó emiatt egy kicsit szomorúan nézhette végig az első epizódokat, de az utolsó részben mégis megjelent a pótolhatatlan Sookie. A főszereplők mellett az alkotók még azoknak a mellékszereplőknek is nagy figyelmet szenteltek, mint Zach, Gypsy, Jason, Doyle és Finn.

Pozitívum 2: Az érzések, amik újra fellobbantak

Kevés meghatóbb felvezetést lehet mondani, mint ahogy a kamera végig halad Stars Hollow városan, közben pedig visszhangként hallani lehet az eredeti részek leglényegesebb mondatait. Emellett sokan megkönnyezhették, ahogy Rory leült nagyapja ikonikus íróasztalához dolgozni, valamint, amikor Lorelei felidézte legkedvesebb emlékét Richarddal.

Pozitívum 3: Rory semmit nem változott a szemünkben

Rory továbbra is az a kislány, akit évekkel korábban megismert a közönség. A tökéletes tanuló, aki mindenhova könyvekkel járkált és aki órákat képes volt elbeszélgetni anyukájával telefonon. Mind ezek mellett megtartotta két legjobb barátnőjét is, akik már az első évad óta mellette állnak, álmait pedig beteljesítette és már újságíróként, vagyis sokkal inkább íróként tevékenykedik.

Pozitívum 4: Emily végre dinamikus karakterré válik

A sorozat természetesen nem ugyanaz Richard nélkül, de nem is kell annak lennie. Üdítő volt látni, ahogy a basáskodó és mindig céltudatos Emily Gilmore megtalálja saját helyét a világban és önállóan is képes boldog és kiegyensúlyozott életet élni.

Pozitívum 5: A Gilmore-lányok töretlen kapcsolata

A két főszereplő kapcsolata talán erősebbnek tűnik, mint valaha. Ehhez valószínűleg hozzá segített az is, hogy Rorynak állandóan változtak a munkahelyei, így rengeteg időt kellett külön tölteniük. Mindketten továbbra is erős, független nők maradtak, viszont továbbra sem tökéletesek. A kisebb és nagyobb hibáik tették népszerűvé az eredeti sorozatot, csak úgy, mint az újat.

Negatívum 1: Nincs Richard

Amikor Edward Herrmann elhunyt, akkor minden rajongó elvesztett egy fontos személyt. Annyira jelentős szerepet töltött be a Szívek szállodájában, hogy lehetetlen elképzelni nélküle a részeket. Ennek ellenére a készítők jól tették, hogy valamilyen szinten mégis bevonták a részekbe és tisztelegtek az emléke és hagyatéka előtt.

Negatívum 2: A Stars Hollow színdarab

Először jól hangzott, hogy Stars Hollow történelméről egy színdarabot készítsenek, viszont a negyedik rész végére már inkább erőltetettnek hatott. Annyira lényegtelen volt az események alakulása szempontjából, hogy bátran kitölthették volna valami mással is az adásidőt.

Negatívum 3: Nehéz elhinni néhány részletet

Lane és Zach még mindig együtt vannak, a zenekarjuk pedig továbbra is működik? Ez és még sok hasonló pont is kétségeket kelthetett, ugyanis egy évtized elteltével lehetetlennek hangoznak. Például Logan mai napig a gorillamaszkos barátaival jár el szórakozni. Persze ezek is emelik a nosztalgiaszintet, de lehetetlen, hogy az ilyen apróságok ne változzanak az idő múlásával.

Negatívum 4: Dean és Jess nem szerepeltek eleget

A két fiú nagyon fontos karakter volt az eredeti részekben és mindketten Rory nagy szerelmei voltak. Ehhez képest a visszatérésben mindketten nagyon kevés játékidőt kaptak, aminél sokkal többet érdemeltek.

Negatívum 5: A befejezés

Hatalmas spoiler következik: Rory terhes. Ezzel a kijelentéssel zárul az Egy év az életünkből. Hogy lehetne ez után csak úgy továbblépni és boldogan elhagyni a megkedvelt karaktereket és a szeretett kisvárost? Nagyon sok kérdés így megválaszolatlan maradt. Nem mondták el még azt sem, hogy ki az apa. Meg lehet érteni, hogy ezzel az élet körforgását akarték bemutatni — Rory olyan lesz, mint Lorelai —, de a végső üzenet egy folytatásért kiált.

Nyitókép: Getty

Forrás: Theodyssey