A Kortárs Ékszerhét Budapest 2021. augusztus 28. és szeptember 12. között Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait.

Különleges ékszerek látogatják meg Budapestet

A Kortárs Ékszerhét Budapest / Budapest Jewelry Week (BJW) 2021. augusztus 28. és szeptember 12. között Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait.

Az IDOL címet kapó nemzetközi tárlat célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé. A BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt negyven év kortárs ékszertervezőinek munkái. Ez a kivételes alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy átfogó képet kaphassanak a világ művészi ékszereinek legjavából, amely tizenkét ország közel harminc alkotójának munkáit mutatja be.

A kiállításon olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkái lesznek láthatók, akiknek munkássága meghatározó hatással volt, illetve van a kortárs ékszer fejlődésére. A meghívott alkotások között szerepelnek többek közt Gijs Bakker, Otto Künzli, Ruudt Peters vagy Giovanni Corvaja ékszerei.

Az eseménysorozat két hete alatt angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint kortárs ékszerek témakörben nemzetközileg elismert ékszertervezők, kurátorok online és személyes előadásai lesznek láthatóak.

A programról bővebben itt lehet olvasni.