Az Elvis film egyik jelenete

5 film, amit kötelező megnézned az Elvis előtt

Az Elvis Presley életét feldolgozó film június 23-án érkezik a mozikba, előtte viszont érdemes egy kicsit felkészülni. Alábbi cikkünkben olyan alkotásokat gyűjtöttünk össze, melyek valamilyen formában reflektálnak az énekesre, vagy akár magára a produkcióra.


1. Love Me Tender

A rocklegenda 21 éves korában debütált a nagy vásznon, melynek — kicsit sem meglepő módon — a főcímzenéjét is ő énekli. A zene sikerességénél már csak Presley színészi teljesítménye kiemelkedőbb, ahogy egyszerre képes megjeleníteni drámai, provokatív és komoly jellemvonásokat is. A filmben egy katona kistestvérét alakítja, akinek idő előtt kell szembenéznie a férfivé válás nehézségeivel.

2. Bohém rapszódia

A Queen egykori frontemberének egy jelentős példaképe volt Elvis, mely a sötétebb életviteléből is látszik. Bár a produkció nem mutatja be annyira a két énekes züllött mindennapjainak hasonlóságát, ellenben egy sikeres zenei produkció elindítását, kezdeti nehézségeit, majd pedig a hirtelen jött sikert és a vele járó hírnevet hibátlanul vázolja fel.

3. A nagy Gatsby

Baz Luhrmann A nagy Gatsby forgatásai során saját, vizuális stílusát használta fel az amerikai irodalom egyik legkedveltebb művének ünneplésére. A kritikusok szerint a rendező azon képessége, hogy a komoly témákat ízlésesen tálalja, valamint, hogy a korszakot pezsgő élettel tölti meg, elengedhetetlen lesz az Elvis sikeréhez is.

4. Ez Elvis

A dokumentumfilm esélyt adott a néhai világsztárnak, hogy halála után beavathassa a rajongóit mindennapjaiba és legmélyebb gondolataiba. A filmben az énekes felesége is megszólalt, valamint négy színész is a bőrébe bújt, akik az életének különböző szegmenseit játszották el. Mindezek mellett régi felvételeket is bevágtak a jelenetek közé, hogy átfogó bepillantást kapjon a néző a híresség életébe.

5. Forrest Gump

A Tom Hanks főszereplésével készült film több történelmi utalást is tesz, melyek közül a legtöbb csak a háttérben, vagy említés szintjén érvényesül. A történet elején a fiatal Forrestnek gerincproblémái miatt egy lábmerevítőt kell hordania, amely miatt táncmozdulatai nagyon komikusra sikerednek, miközben a házában megszállt, titokzatos férfi zenél neki.

Ahogy egy jelenettel később kiderül, az idegen valójában maga Elvis volt, akinek megtetszettek a kisfiú lépései és azokból merítette ikonikus mozdulatait a színpadon. Természetesen mindez nem így történt, de érdekes megoldása a rocksztár történetbe szövésének.

Nyitókép: Instagram/elvismovie

Forrás: Screen Rant