A francia kritikusok imádták Enyedi Ildikó legújabb filmjét

A francia kritikusok imádták Enyedi Ildikó legújabb filmjét

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Enyedi Ildikó legújabb filmje bekerült a 74. cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába. A feleségem történetének világpremierje július 14-én volt, a közönség a film végén álló tapssal jutalmazta az alkotókat, most pedig az is kiderült, hogy a francia kritikusok is imádták az Arany Medve-díjas alkotó legújabb rendezését.


A film vetítésének másnapján számos jegyzett francia lapp jelentetett meg kritikát és értékelést A feleségem történetéről. A Le Figaro vezető kritikusa az Arany Pálmát, míg a Le Monde, a L'Humanité és a Le Parisien kritikusa a maximálisan adható 3 csillaggal jutalmazta Enyedi legújabb alkotását. A Le Figaro kritikájában mesterműként számoltak be a filmről.

A fesztiválon napilapként megjelenő Le film francais-ben a versenyfilmeket pontozó kritikusok közül a LeFigaro vezető filmkritikusa az Arany Pálmát, a Le Monde, a L'Humanité és a Le Parisien kritikusa pedig a maximális 3 csillagot adta a filmnek.

A Le Figaro a kritikájában egyenesen mesterműnek titulálta a filmet, a Le Monde pedig úgy fogalmazott, hogy a magas színvonalú irodalmi alapanyagot Léa Séydoux alakítása ragyogja be.

A Télérama kritikája szerint akár még egy „szép díj" is kinézőben lehet a filmnek, mely a mostani, két évet tömörítő, különösen erős versenyben hatalmas elismerés lenne.

„(Enyedi Ildikó) az Arany Medvét nyert Testről és lélekről után, folytatja a férfi-nő kapcsolat költészettel, finom eszközökkel való bemutatását"

– írja a kritikus.

A feleségem története szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban,a Mozinet forgalmazásában.