Imelda Staunton II. Erzsébetként A korona című sorozatban

66 millió forintot érő kellékeket loptak el A korona 5. évadának forgatásakor

A korona című Netflix-sorozat 5. évadának forgatásakor 150 ezer font (66 millió forint) értékű, kellékként használt régiséget loptak el Dél-Yorkshire-ből.

A tárgyakat Doncasterben emelték el három járműből múlt szerdán – derült ki a helyi rendőrség közleményéből. Az ellopott régiségek között volt egy ritka Fabergé-tojás másolata, melynek eredetijét II. Erzsébet nagyapja, V. György vásárolta 1933-ban.

A rendőrséget február 16-án délután hívták az autókból ellopott tárgyak miatt. A szóvivő elmondta, hogy a járműveket feltörték és számos kelléket magukkal vittek a tolvajok.

„A rendőrök kivizsgálták az esetet, de kimerítették a nyomozás minden létező irányát. Az esetet archiválták új nyomvonalakra várva”

– fogalmazott.

A Netflix közölte, reméli, hogy a régiségeket megtalálják és „biztonságban visszajuttatják” őket.

„Pótoljuk a kellékeket. Nem várható, hogy a forgatás leálljon”

– tette hozzá a cég.

A sikersorozat 5. évadát jelenleg forgatják, még idén bemutatják. Az új részek középpontjában az 1990-es évek eseményei lesznek, úgy tudni, más sorsdöntő események mellett feldolgozzák azt a tévéinterjút is, melyet Diana hercegnővel készített Martin Bashir.

Az új évadban Imelda Staunton (Harry Potter és a Főnix Rendje) veszi át II. Erzsébet angol királynő szerepét Olivia Colemantól. Mivel A Korona II. Erzsébet fiatalkorától, a trónra kerülésén át, napjainkig szól, így a királynőt alakító színészeket két évadonként lecserélik. Staunton és Coleman előtt Claire Foy volt látható a fiatal Erzsébetként.

(MTI)