Rachel McAdams és Ryan Gosling a Szerelmünk lapjai című filmben

Egy hercegnő ihlette Rachel McAdams filmes esküvői ruháját

A 2004-es Szerelmünk lapjai egy generáció egyik meghatározó szerelmes filmje volt, melynek egyik legemlékezetesebb jelmezét egy valós hercegnő ihlette.

A Nicholas Sparks 1996-os, azonos című regényén alapuló film megjelenésének 20. évfordulója alkalmából Karyn Wagner jelmeztervező a People-nek beszélt a jelmezekről.

A Ryan Gosling és Rachel McAdams főszereplésével készült Szerelmünk lapjai egy fiatal párról szól az 1940-es évek Dél-Karolinájában.

„A jelmezek 90%-át én készítettem, mert annyira specifikus vagyok a történetmesélés terén”

– emlékezett vissza, és megosztotta, hogy az egyik általa készített ruhadarab a filmhez a McAdams által alakított Allie esküvői ruhája volt.

A történet szerint Allie azt tervezi, hogy feleségül megy Lon Hammond Jr-hoz (James Marsden), miközben Noah-val (Gosling) való kapcsolata megszakad.

A People-nek nyilatkozva Wagner elmondta, hogy Allie esküvői ruhájának megtervezésekor a Grace Kelly, a későbbi Grace monacói hercegné ihlette meg.

„Még ha nem is tudod, hogy ki ő valójában, láttad a fotókat az esküvőjéről [III. Rainier monacói herceggel]. Azok a valaha készült legikonikusabb esküvői fotók közé tartoznak, és neki van ez a gyönyörű, gyönyörű ruhája. Erre akartam utalni Allie ruhájával”

– magyarázta.

Allie hosszú ujjú, nagy fátyollal ellátott fehér csipkeruhája valóban hasonlít Grace hercegné 1956-os esküvőjén viselt ruhájához, amelyet az MGM stúdió jelmeztervezője, Helen Rose készített.

A ruhán lévő csipke mennyiségével és azzal is, hogy milyen hatalmas a fátyol, ismét a család gazdagságára akartam utalni

– tette hozzá Wagner.

Wagner hozzátette, hogy Allie esküvői ruháját szándékosan kényelmetlenre tervezték, hogy tükrözze a karakter fenntartásait közelgő házasságával kapcsolatbsn.

„Azt akartam, hogy a ruha rádöbbentse, hogy nem örül ennek. Nem volt boldog. Valójában nem akart itt lenni.”