Estelle Harris egy Toy Story figura mellett integet

Ezek voltak a 93 évesen elhunyt Estelle Harris legjobb alakításai

Április másodikán Estelle Harris — akit többek között a Toy Story filmekből, valamint más vígjátékokból ismerhetünk — 93 évesen elhunyt. Rá emlékezve összegyűjtöttük a tíz legjobb alakítását hosszú pályafutásából.


1. Zack és Cody élete

A Disney sikersorozatában — melyben a Sprouse testvérek játszották a főszereplőket — Harris a rá jellemző színészi profizmussal alakította a fő helyszínként bemutatott szálloda alkalmazottját. A jószándékú és szeretetteljes néni szerepében a humorforrást a külvilág felé mutatott, kicsit mogorva stílusa adta, valamint az, hogy nem feltétlen szeretett mások után takarítani.

2. Promoted

Harris ebben a filmben egyrészről bizonyította, hogy nagyon sokoldalú színésznő, valamint azt is, hogy akármilyen rossz alapanyagból dolgozik, a végére mindenhogy kiragyog a filmvászonról. A mű borzalmas sajtót kapott, az egyetlen jópontot pedig talán pont ő kapta az alakításáért.

3. Mackótestvér

Ez a Disney-film egy kicsit visszaesés volt a cégtől, hiszen korántsem hozott annyi pénzt és sikert, mint amennyit az elődjei. Ennek ellenére egy szép és aranyos történet, melyet több éve imádnak a fiatalok. A sztori szerint egy kanadai őslakos fiú varázslatos módon medvévé változik, és úgy lép az önmegismerés útjára. Harris pedig a személyiségéből adódó bájossággal alakította az idős medvehölgyet.

4. Négy vacsora

Négy különböző család köré épül a történet, akik mind máshogy ünneplik a hálaadást. A közönség az ő vacsoráikba tekinthet be, melyekből nagyon sok vicces jelenet adódik. Ilyen például az Estelle Harris által játszott Bea megérkezése is, aki egy zsidó hölgyként csatlakozik az egyik étkezéshez. Az asztalnál faggatni kezd egy fiatal lányt a szerelmi életéről, mit sem sejtve arról, hogy beszédpartnere valójában leszbikus. Gondolhatjátok, mi sül ki ebből.

5. Movin' In

Egy férfi elutazik levelezőtársához, a célnál viszont kiderül, hogy egy átverés áldozata lett, és egy régi barátjával kénytelen összefutni. A történet bőven tartogat humoros pillanatokat, melyek során Harris egy nagyon kis szerepet kapott, viszont abban is ugyanolyan elragadó, mint mindig.

6. Dave the Barbarian

A mese természetesen egy Dave nevű férfi kalandjait mutatja be. Harris a címszereplő elvarázsolt kardját alakítja, aki gyakran harsány és szemtelen, ennek ellenére látszik, hogy komoly érzelmi kötelék fűződik a két karakter között. A fegyver ennek ellenére sokszor nehezíti meg gazdája dolgát, de hát ez ad jóízű humort a történéseknek.

7. Toy Story 2

Ebben a részbe jelenik meg igazából Krumplifej asszonyság a játékok között, mivel az első megjelenésben csupán utalásokat tett rá férje, valamint a csapat többi tagja. Kezdetben házsártosnak lehet hinni, viszont hamar rá felismerhető, hogy valójában egy szerető feleségről és társasági személyiségről van szó.

8. Toy Story 3

Tekintve, hogy milyen jól fogadták a második filmben, nem csoda, hogy Krumplifej asszonyság a folytatásban is megkapta saját szerepét. Egyrészről egy nagyon fontos feladatot is kap a karakter, hiszen egy ponton neki kell döntést hoznia a csapat nevében, valamint Krumplifej úrtól is elválik, de szerencsére a kaland végére ismét egymásra találnak.

9. Toy Story 4

A negyedik Toy Storyban Harris sokkal kisebb adásidőt kap Krumplifej asszonyságként, mint az előző részekben, ez viszont csak annak köszönhető, hogy a főszereplő játékok közül nagyon sokan nem vesznek részt az eseményekben és a kalandokban. Ennek ellenére, amikor az ikonikus Krumplifej házaspár női fele megjelenik, akkor tökéletesen előidézi azt a hatást, mely kizárólag a színésznő sajátja.

10. Seinfeld

A népszerű sorozat sikeréhez nem csak a színészek és a háttérdolgozók munkája kellett, hanem a mellék-, és az epizódszereplők töretlen odaadása is. Közéjük tartozott Estelle Harris is, aki George uralkodó anyját játszotta. Akaratos és durva személyiségé ellenére nem lehet utálni a színésznő játékát.


Nyitókép: Twitter/Peter Athanasidy (He/Him)

Forrás: Screen Rant