Zendaya Alexa Demie, Barbie Ferreira, Maude Apatow és Sydney Sweeney az Eufória című sorozatban

Ismét csúszik az Eufória 3. évada - lehet, nem is készül el?

Az HBO kedden bejelentette, hogy a sorozat ismét késik, mivel Sam Levinson írónak több időre van szüksége a forgatókönyv átdolgozásához. Addig is a producerek zöld utat adtak a stábnak, hogy más projekteket vállaljanak.

„Az HBO és Sam Levinson továbbra is elkötelezettek egy kivételes harmadik évad elkészítése mellett”

– mondta az HBO szóvivője a Variety-nek.

A pletykák szerint Levinson elvetette az eredeti harmadik évad tervét – annak sztorija most néhány évvel a 2022-ben bemutatott második évad eseményei után fog játszódni.

A harmadik évad a tervek szerint 2025-ben (vagy talán még később) érkezik, sok rajongó tette fel a kérdést: vajon tényleg érdemes-e még egy évadot készíteni az Eufóriához?

„Oké, elegem van ezekből az Eufória bejelentésekből és lemondásokból. Csak fejezzétek be”

– írta egy rajongó az X-en.

Egy másik X-felhasználó azt írta:

„Legyünk reálisak, az Eufória szereplőinek már nincs szükségük az Eufóriára. Főleg Barbie távozása és Angus halála után, nem beszélve arról, hogy nem szabad hagyni, hogy Sam Levinson projekteket készítsen – főleg Az idol után.”

A 2. évad fináléja után a központi karaktert, Kat Hernandezt alakító Barbie Ferreira bejelentette, hogy nem tér vissza a sorozatba, majd nem sokkal később a drogdíler Fez szerepében feltűnő Angus Cloud tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Úgy tűnik, hogy sok rajongó elkedvetlenedett az Eufóriától, sokak szerint a sorozat kifutott már, és nem lenne akkora fájdalom, ha az HBO ejtené a projektet.

A sorozat 2019-es megjelenésekor vitathatatlanul úttörő volt. Új területre lépett, és friss, merész betekintést nyújtott a Z generáció tagjainak mindennapi életébe. Sokan azonban nem voltak megelégedve a 2. évaddal, miután több rajongó is nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a sorozat rendezetlenné és strukturálatlanná vált és a korábban gondosan megrajzolt karakterek egyre inkább hanyagul ábrázolt karikatúráknak tűntek.

Emellett sokan kritizálták Levinson az Eufória második évada után az HBO-ra készített Az idol című sorozatát, amely rengeteg vitát váltott ki. Ahogy Olivia-Anne Cleary író-újságíró a brit Glamour-nak akkoriban megjegyezte, a pilot epizód gyakran nélkülözte a női felhatalmazást, és „az év legnőgyűlölőbb tévéműsora” volt. 2023 márciusában a Rolling Stone egy elmarasztaló riportot tett közzé, amelyben azt állította, hogy a sorozat „undorító módon letért a helyes útról”, és nyomorpornóba merészkedett.

(Glamour UK)

Nyitókép: Profimedia