Eufória, jelenetkép

Itt van minden, amit az Eufória 3. évada kapcsán eddig tudunk

A folytatással kapcsolatos részleteket eddig titokban tartották, Levinson augusztusban annyit mondott, hogy az Eufória következő évadát „film noir"-ként képzeli el.


A következő epizódokban Zendaya problémás, de jó szándékú Rue-ja „azt fogja vizsgálni, hogy mit jelent elvekkel rendelkező egyénnek lenni egy korrupt világban" − mondta Levinson. Olvass tovább, hogy megtudd, mit tudunk még a következő epizódokról!

​Az Eufória még egy évig nem tér vissza?

A sorozat harmadik évadának forgatása még nem kezdődött el, részben a most befejeződött írósztrájk és a folyamatban lévő SAG-AFTRA sztrájk miatt.

​Mi minden történt a második évad végén?

Az Eufória második évadának fináléja finoman szólva is nagyot szólt. Egy nagyon meta színdarab második részével folytatódik, amelyet Lexi (Maude Apatow) írt a gyerekkoráról. Maddy (Alexa Demie) döbbenetes felismerésre jut, hogy ő a darab központi szereplője („Ez a darab rólunk szól?"), aminek hatására tombolásba kezd volt legjobb barátnője, Cassie (Sydney Sweeney) ellen, ami teljesen kisiklatja az előadást.

Nate (Jacob Elordi) szembesíti apját, Calt (Eric Dane) egy pendrive-dal, amely Cal összes explicit videóját tartalmazza, és tippeket ad a rendőrségnek, ami Cal letartóztatásához vezet. Fez (Angus Cloud) is összetűzésbe kerül a rendőrséggel, aminek eredményeképpen a lakásában lövöldözésbe torkollik, ahol „kisöccsét", Ashtray-t (Javon Walton) lelövik, Fezt pedig letartóztatják. Rue volt legjobb barátnőjével, Jules-szal (Hunter Schafer) beszélget, aki bevallja szerelmét, és reméli, hogy kibékülhetnek. Az évad optimistán zárul: Rue elárulja, hogy a tanév hátralévő részében tiszta maradt, és most az egyszer már várja a jövőt.

​Hol láthatod az Eufória sztárjait, amíg az új évadra vársz?

A problémás tinédzserekből álló szereplőgárda más projektek forgatásával foglalatoskodik. Zendaya idén ősszel két várva várt filmben is szerepelt: Denis VilleneuveDűne-folytatásában és Luca Guadagnino tenisz hármasos filmjében, a Challengersben, amelynek további főszereplői Josh Charles és Mike Faist. A filmek bemutatóját 2024-re halasztották.

Hunter Schafer a hamarosan megjelenő Éhezők viadala előzményfilmben, az Énekesmadarak és kígyók balladája című filmben lesz látható Rachel Zegler és Viola Davis oldalán. Sydney Sweeney két nagyon különböző film forgatásával mutatta meg, hogy milyen széles skálán mozog: Reality és Anyone But You. Sweeney díjat is bezsebelt az amerikai hírszerzés kiszivárogtatója, Winner szerepéért a Realityben.

Nem ő az egyetlen, aki díjnyertes filmekben szerepel. A sorozatbeli titkos barátját, Nate-et alakító Jacob Elordi két női szerzők által készített, izgalmas projektben is szerepel: Emerald Fennell Saltburn című filmjében, amelyben egy gazdag oxfordi diákot alakít, és Sofia CoppolaPriscilla című filmjében, amelyben Elvis Presley-t alakítja, és a jelek szerint még Priscilla Presley-t is sikerült megdöbbentenie a rock and roll királyának utánzásával. Colman Domingo, aki Emmyt nyert Rue szponzorának, Ali Muhammednek a szerepéért, szintén sűrű díjszezon elé néz 2023-ban. A figyelmet a queer polgárjogi aktivista Bayard Rustin főszerepével hívja fel magára a Netflix Rustin című életrajzi filmjében. Emellett ő játssza az aljas Mister szerepét a Bíborszín című Broadway-musical várva várt filmadaptációjában.

​Mi a helyzet az Eufória alkotójával, Sam Levinsonnal?

Levinson persze szintén elfoglalt: ő irányította a kritikusok és a közönség által is kifogásolt Idol című HBO-drámát, amelynek főszereplői Abel „The Weeknd" Tesfaye és Lily-Rose Depp voltak. Mivel a sorozatot egy évad után törölték, Levinsonnak lesz ideje az Eufóriával foglalkozni.

​És mi a helyzet azokkal a sztárokkal, akik nem térnek vissza az Eufória harmadik évadában?

Sajnos Barbie Ferreira, aki Kat szerepét játszotta a sorozat első két évadában, a Levinsonnal való állítólagos feszültségek után elhagyta a sorozatot. Angus Cloud szintén nem fog szerepelni a harmadik évadban: a Fezt alakító színész idén nyáron, 25 éves korában elhunyt túladagolásban.

Forrás: Vanity Fair

Nyitókép: Profimedia