A titok: Merj álmodni, jelenetkép

Az 5 legjobb film a hétvégi mozizáshoz, amit most a Netflixen találsz

Ismét itt a hétvége, kint fagyos, borús idő vár, így nem csoda, ha szívesebben kuckózol be a fűtőtest mellé egy jó filmmel. Szerencsére a streamingszolgáltatók nem hagynak minket cserben most sem – öt eheti kedvencünket ajánljuk.


Listánk nemcsak a legnépszerűbb újdonságokat tartalmazza (például a Minden idők legjobb karácsonya), hanem néhány régi kedvencet is. A LeótólA gyilkosig görgess tovább a Netflix legjobb filmjeinek listájáért, és kezdődhet is a hétvégi filmmaraton!

​1. Leó (2023)

Leó egy gyík, aki egész életét egy osztályteremben töltötte. Amikor rájön, hogy már csak egy éve van hátra, tervet eszel ki a szökésre. Ám minden megváltozik, amikor egy gonosz helyettesítő tanár átveszi az osztály irányítását, így Leónak is segítenie kell a diákoknak megszökni. Adam Sandler adja Leó karakterének hangját, és még dalra is fakad néhány szám erejéig. Mindkét lánya, Sadie és Sunny is a szereplők között van, szóval tekintsük a filmet családi ügynek.

​2. A titok: Merj álmodni (2020)

Katie Holmes egy özvegyet alakít ebben a filmben, aki egyedül küzd három gyermeke felnevelésével. Hirtelen találkozik egy sármos férfival (Josh Lucas), aki felajánlja segítségét, miután egy hurrikán tönkreteszi a tető egy részét. Persze van egy kis bökkenő: a titokzatos férfi titkot rejteget a találkozásukkal kapcsolatban, ami az egész viszonyukat megrengetheti. A filmet Rhonda Byrne önsegítő könyve, A titok ihlette.

​3. Minden idők legjobb karácsonya (2023)

Ez a vadonatúj film éppen időben érkezett az ünnepekre. A történet egy házaspárt követ, akik szerény ünnepségre készülnek. Ám rosszcsont gyerekeiknek köszönhetően véletlenül rossz címet írnak be a GPS-be, és egy látszólag tökéletes életet élő főiskolás barátjuk küszöbén kötnek ki. Amikor téli vihar támad, meg kell változtatniuk a terveiket, és ott kell tölteniük a karácsonyt. A filmet Mary Lambert rendezte, a szereplők között szerepel Heather Graham, Brandy, Jason Biggs és Matt Cedeño.

​4. Utolsó hívás Isztambulba (2023)

A film két idegent követ, akik egy New Yorkba tartó utazás során találkoznak a repülőtéren. Amikor megérkeznek úti céljukhoz, vad éjszakai kalandba kezdenek a városban. Bár a kémia nyilvánvaló kettejük között, van egy kis probléma: mindketten házasok. Az Utolsó hívás Isztambulba kötelező mindenkinek, aki szereti a romantikus drámákat bonyolult történetekkel. A filmet Gönenç Uyanık rendezte.

​5. A gyilkos (2023)

A film egy lopakodó bérgyilkost követ, akit egyszerűen csak „a gyilkosnak" neveznek. Miután egy merénylet balul sül el, menekülni kezd, és nemzetközi hajtóvadászatba keveredik. A film Alexis „Matz" Nolent azonos című francia képregénysorozatán alapul. A filmet a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, 2023 októberében került a mozikba, és november 10-én került fel a Netflix adatbázisába.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia