Két ember meleg zokniban filmet néz

5 kiváló film, ha már nagyon várnád az őszi bekuckózásokat​

Bár a nyárnak még közel sincs vége, sokan már most az őszi bekuckózó, otthoni mozizásokat várják. Éppen ezért összeírtunk egy rövid listát azokból a filmekből, melyek biztosan nem okoznak csalódást.


Harry és Sally

A két címszereplő élete folyamatosan keresztezi egymást, ám még nem jöttek rá, hogy valójában egymást szeretik. Van fiú és lány közötti barátság? Meglátásaik szerint nincs, ugyanis azt a vonzalom mindig tönkreteszi. Éppen ez történik velük is. Mivel olykor több év is eltelik a találkozásaik között, így az évszakok sem mindig ugyanazok.

Az ősz mind közül a legjellegzetesebb, ugyanis a nézők elé egy idilli, New York-i lombhullató időszakot vetít a történet, mindezt a Central Park csodálatos, őszi látványával fűszerezve.

Holt költők társasága

Robin Williams halála óta kicsit fájdalmas újranézni ezt a nagysikerű alkotást, mégis érdemes. A sztoriban mind a mai napig érvényes gondolatok hangzanak el vágyakról, szeretetről, tanulásról, mindezek tetejébe pedig a versekről és magáról a költészetről. A bentlakásos iskola fenekestül felfordul, amikor az új irodalomtanár megszeretteti tanóráját a diákokkal. A meghitt és családias légkör a film alatt garantált.

Ősz New Yorkban

A címétől eltekintve még rengeteg további filmelem is utal a bekuckózás időszakára. A történet szerint Will — Richard Gere — egy igazi agglegény, aki szinte alkalmatlan a megállapodásra. Egészen addig, míg éttermében meg nem pillant egy lányt, akinek édesanyjába évekkel korábban szerelmes volt. Ezúttal a fiatal Charlotte — Winona Ryder — iránt kezd komoly érzéseket táplálni.

Doktor Szöszi

A film természetesen nem sok hangsúlyt fektet az évszakok váltakozására, ám az ősz jeleit nem lehet elkerülni a képeken. Míg a főszereplő törekszik hivatásos ügyvéddé válni, bizony közben rengeteg idő telik el, így a nyári miniruhákat néhány jelenet erejéig leváltják a nagyobb csizmák és dzsekik. Mind ezt természetesen a divatimádó Elle Woods — Reese Witherspoon — stílusában.

A történetet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, viszont bizonyos időközönként megéri újranézni, másnem a humoráért. Miért ne lehetne ezt megtenni egy őszi délutánon?

Tenenbaum, a háziátok

Minden családban megvannak a feketebárányok, ám néhány háztartásba több is születik, mint kellene. Így van ez Tenenbauméknál is, hiszen náluk megtalálható a bogaras tudóstól kezdve a részeges aranyifjúig mindenki, akit el lehet képzelni. Egy ilyen csoportra kétségtelenül fel lehet húzni egy vígjátékot, így, amikor már kora délután sötétedik, nem is lehet jobbat találni egy humoros mozizáshoz a puha kanapén

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Vogue