A Jóbarátok szereplői, 1996 körül

Ezt a főszereplőt majdnem kiírták a Jóbarátokból

2004-ben ért véget a Jóbarátok, és még mindig nem vagyunk túl rajta. Mintha csak tegnap üldögéltek volna a Central Perk kanapéján – pedig egy valakit nem is akartak a főszereplő gárdában hagyni.


Még mindig sokan azon vitatkozunk, szakításban volt-e Rachel és Ross, amikor utóbbi közelebb került a kelleténél a nyomtatós lányhoz, sosem adtuk fel a reményt, hogy az Alec Baldwin által alakított Parker, Phoebe mindig boldog pasija visszatér az életünkbe, és imádtuk nézni, hogyan nő fel élete legjobb kapcsolatához Monica mellet Chandler és hogyan marad örök gyerek Joey.

Egy hajszálon múlt azonban, hogy a hat főszereplő egyikét nem nézhettük volna tíz évadon keresztül. Melyik jóbarát az? Jennifer Aniston karaktere, a kezdetben elkényeztetett, az oltár előtt lelépő, majd önálló, jó fej nővé érő Rachel Green.

Valóban, Anistont majdnem kiírták a sorozatból.

Ennek az oka nem a rossz viszony volt a sitcom készítőivel vagy a többi szereplővel, sokkal prózaibb probléma, időbeosztási konfliktusok okoztak nehézséget, mivel a hírek szerint Aniston egy másik új vígjátéksorozat, a Muddling Through epizódjait forgatta egy rivális csatorna számára.

A Jóbarátok alkotói állítólag aggódtak, hogy ha a Muddling Through előbb fut be, elveszítik Jennifert Rachel szerepében, ami vagy egy új szereposztáshoz vagy ahhoz vezet, hogy Rachel karakterét kiírják a sorozatból.

A sitcom hálózata ehelyett úgy döntött, „kinyírja” a rivális műsort, és népszerű filmeket ütemezett ellene ugyanabban az idősávban, hogy csökkentse a nézettségét.

Még szerencse, a Jóbarátok Rachel Green vagy Jennifer Aniston nélkül olyan, mint Joey szendvicse hús nélkül.