A Bridgerton család, jelenetkép

A Bridgerton-rajongók teljesen kiakadtak, amiért megváltoztatták Francesca történetét

Julia Quinn eredeti regénysorozatának hatodik részében, amelyen a Netflix A Bridgerton család drámája alapul, Francesca Bridgerton karaktere (a sorozatban Hannah Dodd) nem egyszer, hanem kétszer házasodik.


Először John Stirlinggel, Kilmartin grófjával köti össze az életét. Amikor azonban John tragikusan meghal, a nő végül újra férjhez megy az unokatestvéréhez, Michael Stirlinghez.

A Bridgerton család 3. évadának utolsó epizódjában, a 2. részben kiderült, hogy Michael karaktere mostantól Michaela lesz, akit az újonc Masali Baduza játszik, így Francesca románca egy queer szerelmi történetté alakul.

Míg a Quinn könyveitől való eltérést sok rajongó üdvözölte, mások részéről kritikát váltott ki a döntés. A közelmúltban a Teen Vogue-nak nyilatkozva A Bridgerton család showrunnere, Jess Brownell foglalkozott a visszatetszésekkel, és kifejtette, hogy előre látta, hogy ez be fog következni.

Az a helyzet, hogy soha nem fogsz megfelelni a rajongói bázis minden egyes oldalának. Amikor úgy döntöttem, hogy egy queer történetet mesélek el Francescával, beszéltem Julia Quinnel, és megkaptam rá az áldását

− mondta.

A Bridgerton csal\u00e1d, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Majd így folytatta:

Beszéltünk arról, hogy szinte bármelyik könyv esetében lenne a fandomnak egy olyan oldala, amelyik elkeseredne, ha a kedvenc karaktereit megváltoztatnák.

Brownell azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy megváltoztatja ezt a bizonyos szerelmi történetet, és kifejtette, hogy úgy érzi, Francesca könyve „pontosan tükrözi a queer tapasztalatot".

A könyve nagyon is arról szól, hogy Francesca másnak érzi magát, és nem igazán tudja, miért. Queer nőként az én queer tapasztalataim nagy része, és azt hiszem, sok barátom tapasztalatai is erről az érzésről szóltak, hogy másnak érzem magam, és arról, hogy eligazodjak abban, hogy ez mit jelent

− folytatta a Teen Vogue-nak.

​Francesca nem az egyetlen queer karakter

A Vanity Fairnek nyilatkozva Brownell megismételte, hogy felkészült némi negatív visszhangra, miután felfedte Francesca és Benedict Bridgerton (Luke Thompson) queer identitását, utóbbi a 3. évadban felfedezte szexuális fluiditását.

Megértem, hogy az emberek nagyon ragaszkodnak ahhoz, ahogyan a könyvek vannak. A könyvek mindig is ott lesznek, és azok a történetek változatlanok. Szóval, míg a könyvrajongóknak mindig meglesz a maguk Michaelje, úgy éreztem, hogy a queer rajongóknak sem a könyvekben, sem a sorozatban nem volt senki, akivel azonosulni lehetett volna

− mondta az outletnek.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Netflix