juliea roberts es sean penn

Julia Roberts és Sean Penn felismerhetetlen a Watergate-botrányról szóló új sorozatban

Két igazi hollywoodi óriás játszik ebben az izgalmas politikai drámasorozatban: Julia Roberts és Sean Penn egészen hihetetlen módon elmaszkírozva alakítja a Watergate-botrány kirobbanásában kulcsfontosságú szerepet játszó Mitchell házaspárt.

Julia Roberts az egyik létező legnagyobb mozisztár, nem csoda, hogy nem gyakran látjuk a tévében. Ha mégis beszáll egy sorozatba, az biztos, hogy emlékezetes lesz – kinek ne jutna eszébe az a Jóbarátok duplaepizód, amikor a Chandler randipartnereként ellopja annak az összes ruháját a mosdóban egy gyerekkori sérelem miatt? Most azonban ismét kivételt tett, és Sean Pennel egy a Nixon elnök bukását okozó Watergate-botrány kirobbanásáról szóló szériában játsszák a főszereplő házaspárt.

Ez is érdekelhet:
Sean Penn az orosz-ukrán háborúról forgat dokumentumfilmet

A Gaslitben Penn John Mitchell főállamügyészt, Roberts pedig annak Martha nevű, socialite feleségét alakítja. Mrs. Mitchell a kor egyik legbefolyásosabb asszonya volt Washingtonban, stílusáról már messziről felismerték, és rendszeresen megfordult a legnépszerűbb talk show-k vendégeként is. Mikor elkezdte gyanítani, mit titkol előle a férje (az ellenzék illegális lehallgatását), azonnal megpróbálta értesíteni a sajtót.

A Watergate-botrány kirobbanásában játszott szerepe még ma sem teljesen egyértelmű, sok legenda övezi. De állítólag, hogy megakadályozzák a kormánypártiak a kitálalását, fogságba ejtették, és még bántalmazták is. Nixon egy legendás interjút adott az események után, 1977-ben David Frostnak, ahol azt nyilatkozta, hogy

"Ha nem lett volna Martha, nem lett volna Watergate-botrány sem."

A sorozat egy a Martha szerepét kiveséző podcaston, a Slow Burnön alapszik. Julia Roberts pedig hozza a figurához szükséges déli akcentust, és a 70-es éve nélkülözhetetlen, toronymagasra tupírozott és betonkeményre lakkozott szőke frizuráját. A férje, Sean Penn átalakulása még durvább: a maszkmesterek kopaszodó, kövérkés, jelentéktelen külsejű figurát varázsoltak belőle.

Már alig várjuk a sorozatot, melyet április 24-én mutatnak be.

A Gaslit trailere:

Nyitókép: GettyImages