Gerard Butler a P.S. I Love You plakátja előtt

Gerard Butler kórházba juttatta Hilary Swanket a P.S. I Love You forgatásán

Sokunk kedvenc romantikus vígjátéka, a P.S. I Love You 2007-ben jelent meg. Jelenetei mind a mai napig mosolyt képesek csalni az emberek arcára, nem véletlenül. Volt azonban egy rész, melyen mi csak kuncogtunk, ellenben Gerard Butler akkor valójában súlyos sérülést okozott Hilary Swanknek.


Butler legközelebb A gép című akciófilmben tűnik majd fel, legutóbb pedig Drew Berrymore műsorában beszélgetett a műsorvezetővel. Ebben az adásban hangzott el a színésztől, hogy van egy különleges rész a P.S. I Love You-ban, amire szégyenkezve emlékezik vissza. Ez nem más, mint az elhíresült táncos jelenete.

A történetnek ezen a pontján a női főszereplő bevonul a szobájába és az ágyba fekszik, majd hirtelen bekapcsolódik a zene. Butler karaktere ekkor sétál be egy nagyon vicces szerelésben. Alsónadrágját a kapcsos nadrágtartójával rögzítette, mindezt pedig egy bőrkabáttal egészítette ki. Végül ebben az öltözékben kezdett „erotikus” táncába a szerelmének.

Tudjátok, az a jelenet, amikor táncolok, és rajtam van a nadrágtartó. Szó szerint másfél napig forgattam azt a jelenetet, és úgy kellett táncolnom a nadrágtartóban, mint egy idióta, és olyan volt, mint az első pillanat a 300-ban.”

— emlékezett vissza Butler.

A kínos eseményt azonban egy vészhelyzet tette még emlékezetesebbé. A nadrágtartó kapcsa hirtelen leszakadt a helyéről, majd véletlenül Swank fejét találta el. A sérülés annyira súlyos volt, hogy szinte azonnal kiürítették a forgatási helyszínt, hogy minél hamarabb a kórházba szállíthassák a színésznőt.

Természetesen mindenki tudta, hogy a jelenet nem volt veszélytelen. A kamerások és a személyzet tagjai egy műanyag védővel takarták magukat, hogy a forgatókönyv szerint lepattanó darab ne őket találja el. Szerencsére ezt Swank is tudta, így nem is haragudott színésztársára. A munka — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — gördülékenyen zajlott tovább.

Butler emlékezetében így maradt meg ez a forgatási nap:

„Megsérült Hilary Swank, majdnem kivájtam a szemét, én pedig két napig hülyét csináltam magamból. Ez minden, amit fel tudok mutatni."

Nyitókép: Getty