Trónok harca, jelenetkép

Kedvenc sorozataink legkínosabb pillanatai, amiktől a falnak megyünk

Tudjuk, hogy kitalált szereplők, történetük pedig csak a szórakoztatást szolgálja, szóval nem kellene az egészet olyan komolyan vennünk. De mégis, bizonyos dramaturgiai döntések nagyon tudnak fájni.


A Szex és New Yorktól kezdve a Trónok harcán át és a Gossip Girlig még a legkedvesebb sorozataink is cserbenhagytak minket néha. A legtöbb kifogásunk az évadzárókkal kapcsolatos: talán túl nagy a nyomás egy-egy utolsó epizódon, de nem sok olyan sorozat van, amelyik minden elvarratlan szálat elvarr és az utolsó jeleneteket is pontosan eltalálja.

Itt vannak a legidegesítőbb tévés pillanatok, ami miatt legszívesebben a képernyőhöz vágtuk volna a távirányítót. Előre szólunk, ebben a cikkben rengeteg spoilert találsz!

​1. A Trónok harca fináléja

A Trónok harca utolsó évadát még a laikus rajongók is kritizálták, amiért úgy felgyorsították a sorozat idővonalát, és az olyan őrült karakterfordulatok miatt, mint hogy Danyból Őrült Királynő lett. Hova tűnt a karakterfejlődés? És amikor kiderült, hogy Bran ül majd a Vastrónra, az emberek tényleg elvesztették az eszüket.

​2. A „Carrie megcsalja Aidant” történetszál a Szex és New Yorkban

Most komolyan, Carrie (Sarah Jessica Parker)? Tudjuk, hogy Mr. Big (Chris Noth) volt az, aki mindig a bőre alá bújt, de Aidan (John Corbett) csodálatos partner volt − így frusztrálttá tett minket, amikor Carrie megcsalta őt.

​3. Az Így jártam anyátokkal sorozat fináléja

Az Így jártam anyátokkal fináléjának sok szempontból teljesen értelmetlen volt. Amint bemutatták az anyát (Cristin Milioti), drukkoltunk neki és Tednek, hogy együtt legyenek. Az, hogy néhány évvel később meghalt, teljesen igazságtalan volt.

​4. A Glee – Sztárok leszünk! második generációja

Megértjük − a sorozatnak folytatódnia kell, még akkor is, ha az eredeti szereplőgárda nagy része már nincs közöttünk. De ez nem jelenti azt, hogy szeretnünk is kell. A Glee megpróbálta újraalkotni azt a varázslatot, amit az első évfolyam énekeseivel elért, de valljuk be, semmi sem volt már a régi.

​5. Ross a Jóbarátokban

Mondjatok, amit akartok, de szerintünk Rachel (Jennifer Aniston) és Ross (David Schwimmer) nem tartoztak össze. Mire a kilencedik évad beköszöntött, Ross már nem az a karakter volt, akibe eredetileg beleszerettünk. Az első és a második évadból ismert furcsa viselkedés már nem volt szerethető egy harmincas évei elején járó férfinél, és már nem hittünk a köztük lévő kémiában.

​6. A Trónok harca „vörös násza”

Azon az estén, amikor az HBO leadta a Trónok harca hírhedt Vörös nász című epizódját − amiben úgy tűnt, hogy a szereplők felét megölték −, a Twitter majdnem összeomlott a feldúlt tweetek miatt. Elég baj, hogy megölték Robb Starkot (Richard Madden), a terhes feleségét és az anyját, de még a farkast is meg kellett ölniük?

​7. A Gossip Girl leleplezése

Dan? Egész idő alatt Dan Humphrey volt az?! Ha eltekintünk attól, hogy ennek a logikának nincs sok értelme a sorozat folyamán, ez a felfedezés akkor is egy óriási csalódás volt. Mindannyian valami szaftosabbat reméltünk.

​8. Az Izzie és George hookup A Grace klinikában

Íme egy jó példa a félresikerült tévés párosításra. Izzie (Katherine Heigl) A Grace klinika egyik legjobb karaktere volt − egészen addig, amíg össze nem jött BFF George-dzsal (T.R. Knight). Igen, a részeges szex érdekes csavar volt, de ennél több? Shonda Rhimes egy zseni, de ez volt az a párosítás, amit tudtunk volna nélkülözni.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Red Dot Kft