Jennifer Aniston a Jóbarátok egyik jelenetében

Egy kínos baki terjeng a neten a Jóbarátok egyik epizódjából

Majdnem két évtized telt el azóta, hogy a Jóbarátok utolsó epizódját leadták, de a sasszemű rajongók még ennyi év után is kiszúrják a hibákat a sorozatban. A legutóbbi baki, ami felkeltette a figyelmüket, a 8. évad Rachel randija című részében látható.


Az eredetileg 2001-ben sugárzott epizódban Monica (Courteney Cox) és Phoebe (Lisa Kudrow) a híres kanapén beszélgetnek. Egy ponton Coxot egy beugró színész váltja fel, és úgy tűnik, mintha Phoebe egy teljesen más emberrel beszélgetne. A rajongók „égbekiáltó hibának" nevezik a keveredést.

De ahogy egy Reddit-felhasználó rámutatott, „nagyon gyakori, hogy a helyettesek mondják a szöveget", amikor a sorozat egyik főszereplője nem elérhető a forgatáson.

A felhasználó megmagyarázta, hogy miért használnak beugrókat:

Ha nem lenne ott senki, a színésznek (jelen esetben Lisa Kudrow-nak) nem lenne kivel szemkontaktust teremtenie a jelenet forgatása közben, ami hihetetlenül zavaró.
Jennifer Aniston \u00e9s Lisa Kundrow

Fotó: Profimedia

Egy másik Redditor azt találgatta, hogy a hiba nem volt látható az eredeti adásban, és csak most tűnik fel a változó technológiai szabványoknak köszönhetően. Ugyanis „az eredeti tévéformátum 4:3 képarányú volt”, tehát a beugró nem volt látható a sugárzott változatban. Amikor újramaszterelték a képarányt 16:9-re (szélesvásznúra), láthatóvá vált.

Ha ez a helyzet, akkor ez megmagyarázná, hogy miért van hasonló hiba a 9. évad Az útonálló című részében. Az egyik jelenetben Jennifer Aniston Racheljét egyértelműen egy beugró színész helyettesíti, aki még csak nem is ugyanazt a ruhát viseli.

Számos más Jóbarátok-balhé is bejárta a netet az utóbbi időben, és nem mind a beugrókkal kapcsolatos.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia